Agents de la Policia Nacional fan entrar a la furgoneta una detinguda pels aldarulls post-sentència de Tarragona (ACN / Jordi Marsal)
Agents de la Policia Nacional fan entrar a la furgoneta una detinguda pels aldarulls post-sentència de Tarragona (ACN / Jordi Marsal)

Petició de fins a sis anys i mig de presó pels aldarulls postsentència a Tarragona

La fiscalia demana penes de presó per a cinc dels detinguts per les protestes del 17 d'octubre del 2019

Actualitzat

La Fiscalia demana fins a sis anys i mig de presó per a cada un dels cinc detinguts pels aldarulls a Tarragona durant les protestes contra la sentència del judici del procés.

Els cinc joves se'ls acusa de desordres públics, atemptat contra els agents de l'autoritat i danys per calar foc a contenidors. El ministeri públic demana penes que van entre els quatre anys i mig i els sis anys i mig de presó.

Dos dels processats, que van estar més d'un mes en presó provisional, estan acusats de dirigir i dinamitzar un grup de persones que formaven barricades al carrer, amb l'agreujant de disfressa perquè portaven la cara tapada.

La nit del 17 d'octubre del 2019, quarta nit de protestes contra la sentència, un miler de persones es van congregar davant la seu de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.

Segons l'escrit de l'acusació, en aquella manifestació, un grup de persones va començar a "proferir insults als funcionaris de policia que formaven el dispositiu de seguretat" i els van llançar pedres, ampolles de vidre i altres objectes contundents. Després que els efectius policials dispersessin els manifestants, va haver-hi incidents en altres punts de la ciutat.

 

 

Una detenció que es va fer viral

Entre els acusats hi ha una jove, la detenció de la qual per part d'agents de la Policia Nacional de paisà es va fer viral a les xarxes. La detenció de Laura S., per qui la Fiscalia demana cinc anys i onze mesos de presó, va quedar enregistrada en unes imatges que van córrer per les xarxes, a causa de la contundència utilitzada pels agents, que la van arrossegar per terra durant diversos metres mentre eren increpats per grups de manifestants.

 

 

 

El ministeri públic sosté que Laura S., juntament amb un alre dels acusats, Joan T., exercia "tasques de direcció i dinamització" de les accions que duien a terme els manifestants.

En el moment de la detenció per part d'agents de paisà, la Fiscalia afirma que Laura S. "es va resistir activament, tirant-se a terra i clavant puntades i bracejant". En aquell moment, "un tumult d'afins a l'acusada" va envoltar els agents i els va amenaçar. "A causa de l'ambient extremadament hostil i intimidant", afegeix l'escrit, els agents es van refugiar en un portal.

 

Brossa cremant al carrer Prat de la Riba de Tarragona
Brossa cremant al carrer Prat de la Riba de Tarragona (ACN / Jordi Marsal)

 

Un manifestant del Tsunami accepta 20 mesos de presó

Un jove que va participar en la protesta del Tsunami Democràtic al Camp Nou durant el partit Barça-Madrid del desembre de 2019 ha acceptat una condemna d'un any i vuit mesos de presó.

El jove, Ronald P.C., ha admès que va muntar barricades i va emportar-se diverses motxilles amb material antidisturbis, com una armilla antibales, canyelleres, mascaretes antigàs i ronyoneres.

El jove va moure contenidors d'escombraries i els va creuar a la Travessera de les Corts per impedir el pas dels furgons dels Mossos. Els vehicles es van veure obligats a aturar-se, moment que el processat va aprofitar per obrir la porta posterior d'un dels furgons i emportar-se algunes motxilles.

L'acusat, que afrontava una pena de tres anys de presó i una multa de 290 euros per un delicte de desordres públics, no haurà d'ingressar a presó després de la rebaixa de la condemna per part de la Fiscalia.

 

Contenidors cremant als afores del Camp Nou, durant el clàssic del 18 de desembre de 2019
Contenidors cremant als afores del Camp Nou, durant el clàssic del 18 de desembre de 2019 (Àlex Recolons)

 

ARXIVAT A:
Judici procésTsunami DemocràticJudicial
Anar al contingut