Pessebres de pel·lícula, de sorra i sota l'aigua per renovar la tradició

RedaccióActualitzat

El mes de desembre porta una vegada més una de les tradicions que ens acosta al Nadal: els pessebres que decoren moltes de les places i exposicions que sobre aquesta temàtica es fan a Catalunya.

A Castellar del Vallès, en aquesta ocasió, han volgut escollir un original tema per celebrar la 69a edició de l'Exposició de Pessebres de la Capella.

 

 

Els pessebres se centren en el món del cinema i les grans pel·lícules. Els diorames fan referència a 19 pel·lícules en total. Així, doncs, es poden veure escenes ambientades en "Allò que el vent s'endugué" (1939) o "Cantant sota la pluja" (1952), fins a "Mamma Mia" (2008) o "Avatar" (2009), passant per "La vida de Brian" (1979), "Cinema Paradiso" (1988) o "Harry Potter i la pedra filosofal" (2001), entre altres.

L'exposició inclou una exposició de fotografies del rodatge de "La plaça del Diamant" (1981), i un decorat original de la pel·lícula. També hi ha diversos objectes vinculats al món del cinema.

 

Pessebre sota el mar a Tarragona

A Tarragona, dos submarinistes s'han encarregat de deixar sota l'aigua un pessebre. És de metall, perquè pesi i el moviment de les ones no se'l pugui emportar. Es tracta d'un pessebre senzill: un portal de Betlem amb la verge Maria, sant Josep i el nen Jesús. Sense cap més element.

 

 

 

Pessebre de sorra a la Pineda de Vila-seca

Fa uns dies, la Pineda de Vila-seca va tornar a convertir-se amb l'escenari on un grup d'artistes van construir les seves figures de sorra, els seus pessebres. Al voltant d'aquestes figures, aquests dies s'hi han fet diverses activitats. Aquest dissabte, al migdia, hi han actuat els cantaires de la Pineda.

 

 

 

Blanes quadruplica la superfície del seu pessebre

Blanes ofereix al públic un pessebre de 200 metres quadrats, quadruplica així en superfície els que s'havien fet fins ara. Per fer-lo possible va ser necessari un camió d'escorça de suro, vuit saques de terra i fins a una cinquantena de figures.

Aquest any, Blanes ha reculat en la història i ha dedicat el seu pessebre monumental al vescomtat de Cabrera. L'espai incorpora efectes especials, com els tocs de campanes o la recreació d'una tempesta.

 

 

 

Barcelona, un pessebre admirat i criticat

El pessebre de la plaça Sant Jaume va tornar a aixecar admiracions i crítiques. Alguns grups polítics es van queixar del pessebre instal·lat a la plaça Sant Jaume; cosa que entra també a formar part de la tradició municipal de les festes de Nadal.

 

El pessebre de la plaça Sant Jaume l'ha creat aquest any l'artista Paula Bosch. La proposta gira al voltant de totes les caixes plenes d'objectes i de records que es recuperen per Nadal. Hi ha caixes de tot tipus, de diferents materials i mides, i a dintre hi ha els objectes que en recorden aquestes dates com la sopera, els galets, les copes de cava, el raïm, diferents pessebres amb figures noves i velles, muntats i sense muntar, arbres de Nadal, molsa i altres objectes.

Al Museu Marès hi ha el pessebre tradicional, inspirat en la muntanya de Montserrat.

 

 

 

Un pessebre reivindicatiu de Banksy, a Betlem

Fora de Catalunya, a Betlem, l'artista britànic Banksy hi ha instal·lat el seu particular pessebre nadalenc.
Amb la seva habitual càrrega de denúncia, aquest naixement titulat "La cicatriu de Betlem" té per paret una recreació del mur de formigó aixecat per Israel a Cisjordània.

I l'impacte d'un obús fa les funcions d'estrella de Nadal, amb llum inclosa.

 

La intervenció s'exposa a l'entrada de l'hotel que el mateix Banksy va obrir el 2017, amb moltes obres seves i habitacions amb vistes al mur.

 

 

ARXIVAT A:
Nadal
Anar al contingut