Pesarrodona, el 20 de setembre, en l'acte per recordar els fets del 20S (ACN/Jordi Bataller)

Pesarrodona, condemnat per desobediència greu a l'autoritat l'1-O

L'activista, pallasso i exregidor de Sant Joan de Vilatorrada ha estat condemnat a inhabilitació de 14 mesos i multa de 2.100 euros

RedaccióActualitzat

El jutjat penal número 2 de Manresa ha condemnat Jordi Pesarrodona a 14 mesos d'inhabilitació i una multa de 2.100 euros en considerar-lo culpable d'un delicte greu de desobediència a l'autoritat.

En concret, se l'acusa d'haver impedit l'accés a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada als agents de la Guàrdia Civil que hi volien entrar per endur-se les urnes del referèndum de l'1-O.

Durant el judici, celebrat fa una setmana, el 21 de setembre, Pesarrodona va assegurar que no va participar en l'organització de la votació, sinó que era a l'escola com un ciutadà més que volia participar en el referèndum de l'1-O.

La sentència considera que Pesarrodona, aleshores quart tinent d'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, va utilitzar la "reputació social que tenia" per impedir l'accés a la Guàrdia Civil.

I que aquell 1 d'octubre va actuar "guiat per l'ànim de fer realment possible" el referèndum suspès pel Tribunal Constitucional, tot i que no resulta "gens creïble" que no sabés que "la votació havia estat suspesa pel TC".

La pena imposada és inferior a la sol·licitada per la Fiscalia, que demanava 24 mesos d'inhabilitació i una multa de 5.400 euros de multa.


"Persecució i acarnissament"

Activista i pallasso, Pesarrodona, que ja no és regidor de Sant Joan de Vilatorrada, es va fer molt conegut el 20 de setembre del 2017, arran de les fotografies en què apareixia amb el nas de pallasso al costat d'un agent de la Guàrdia Civil durant un dels escorcolls practicats aquell dia en diverses conselleries i altres edificis de la Generalitat.

 

Jordi Pesarrodona, amb nas de pallasso
Jordi Pesarrodona, el 20S, amb nas de pallasso (CCMA)


De fet, Pesarrodona sempre ha sostingut que aquest fet el va convertir en un objectiu dels agents que l'1-O es van desplaçar fins a Sant Joan de Vilatorrada i el van reconèixer. Parla de "persecució i acarnissament" contra ell.


"Ho tornarem a fer, i millor"

Després de conèixer la sentència, Pesarrodona ha declara a l'agència Europa Press que "encara que ens condemnin, jo ja garanteixo que ho tornarem a fer, i aquesta vegada ho farem bé i millor".

Considera que el fet que s'anunciï la seva inhabilitació el mateix dia que la del president de la Generalitat vol dir que "tot estava preparat". I ha afegit que "sembla que ho estiguin buscant per castigar un poble d'alguna manera, que ens conviden a desactivar tot el procés d'alliberament nacional de Catalunya".

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut