L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, durant la intervenció al Parlament sobre la llengua
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, durant la intervenció al Parlament sobre la llengua
Barcelona

"Persones que no semblen catalanes": l'alcaldessa de Vic aixeca polèmica al Parlament

Cs demana la reprovació d'Anna Erra per una intervenció arran de la campanya que vol evitar que els catalanoparlants facin servir el castellà quan desconeixen la llengua del seu interlocutor

RedaccióActualitzat

Ciutadans ha demanat condemnar la intervenció de la diputada i alcaldessa de Vic, Anna Erra, de Junts per Catalunya, per haver dit al Parlament que hi ha persones que "per l'aspecte" no semblen catalans.

La formació ho ha qualificat de "racista" i "supremacista" i ha presentat una proposta de resolució perquè la cambra reprovi Erra.

La frase polèmica de l'alcaldessa de Vic és aquesta:

"Hem de conscienciar els catalans autòctons que hi ha gent que vol aprendre el català i hem de posar fi al costum molt present en determinades zones del país de parlar sempre en castellà amb qualsevol persona que pel seu aspecte físic o pel seu nom no sembla catalana."

 

 

La portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, l'ha acusada de dividir els catalans per la llengua:

"Deixin d'una vegada de dividir i estigmatitzar els catalans segons la llengua que parlen. Tots som igual de catalans. Ja n'hi ha prou."

També el PSC ha criticat Erra i ha alertat del "perill de valorar les persones per la seva imatge i aspecte".

La diputada de Junts per Catalunya ha fet aquesta afirmació quan preguntava a la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga sobre la campanya "No em canviïs de llengua", que vol evitar que els catalanoparlants facin servir el castellà quan desconeixen la llengua del seu interlocutor.

La consellera Vilallonga ha valorat "molt positivament" la campanya i ha afegit que el català és una llengua d'acollida i agermanament.

També ho ha defensat Erra, que, davant la polèmica, ha afirmat que se l'ha "malinterpretat" i ha demanat disculpes "a qui hagi pogut molestar":

Precisament, Ciutadans també vol que el Parlament reprovi la consellera de Cultura perquè l'acusa d'haver fet servir l'expressió "raça catalana" en un acte públic.  

ARXIVAT A:
Parlament de CatalunyaJuntsCsPSC
Anar al contingut