Diversos autocars en una protesta a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona (ACN / Roger Segura)
Diversos autocars en una protesta a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona (ACN / Roger Segura)

Persones de diferents grups bombolla podran viatjar en qualsevol tipus d'autocars

Els passatgers hauran d'utilitzar mascareta durant tot el trajecte, aplicar-se gel hidroalcohòlic i no podran consumir aliments a l'autocar

Actualitzat

Els autocars privats podran transportar passatgers de grups bombolla diferents. Així ho ha establert aquest dimecres el Procicat, que equipara aquests autocars amb els que cobreixen línies regulars.

Els autocars podran viatjar al 100% de la seva capacitat i els viatgers hauran d'utilitzar mascareta durant tot el trajecte, fer ús del gel hidroalcohòlic durant l'entrada i sortida del vehicle i no podran consumir-hi aliments.

Fins ara, els ciutadans podien anar en autobusos de línies regulars o en tren amb persones d'altres bombolles, però no ho podien fer en un autocar privat.

En la resolució de la Generalitat del 12 de març sobre la modificació de mesures, no hi havia cap referència al transport discrecional de passatgers.

 

Autocars estacionats a Amposta
Autocars estacionats a Amposta (ACN / Jordi Marsal)

 

Autocar obligat a retrocedir diumenge

Aquest canvi de criteri arriba després de les protestes de les empreses que es dediquen al transport discrecional de viatgers. L'Associació d'Empreses d'Autocars i Minibusos (ACEA), que agrupa unes 400 pimes del sector, va demanar dilluns per carta al secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, un "aclariment urgent" sobre les restriccions arran d'un incident del cap de setmana.

Aquest diumenge, els Mossos d'Esquadra van denunciar 59 persones que anaven en autocar a esquiar a l'estació de Port del Comte perquè no eren de la mateixa bombolla. Una patrulla va interceptar el vehicle a tocar del polígon dels Ametllers, a Solsona, i, després d'identificar els ocupants del vehicle, els va obligar a girar cua i tornar a Barcelona.

El transport privat de viatgers s'ha vist molt afectat per la pandèmia davant l'absència de turisme, algunes competicions esportives i trasllats per a empreses. "Ens hem tornat a trobar que s'ha assenyalat el nostre sector i no precisament per explicar la situació dramàtica en què ens trobem des de fa més d'un any, amb gairebé tota la nostra activitat parada i sense cap reconeixement i ajuda", es queixava ACEA en una carta d'aquest dilluns.

La patronal del transport discrecional insisteix que aplica els protocols de desinfecció, ha invertit en maquinària específica de desinfecció, ha instal·lat dispensadors de gel, pren la temperatura als viatgers, renova l'aire cada tres minuts i pot fer la traçabilitat perquè registra el nom de cada viatger i pot identificar ràpidament els contactes més propers en cas que hi hagi un positiu.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Confinament
Anar al contingut