Personatges femenins al rescat de la cartellera

Scarlett Johansson, Cate Blanchet i Charlize Theron protagonitzen les estrenes del cap de setmana a cinemes i plataformes

Ismael Martín AmorósActualitzat

Setmana d'estrenes amb protagonistes femenines. Scarlett Johannson interpreta una alienígena amb intencions fosques; Cate Blanchet encarna una reputada arquitecta; Charlize Theron, una heroïna de còmic, i Samal Yeslyamova, una migrant a Moscou. També arriba, en aquest cas en una plataforma digital, Tom Hanks, amb una pel·lícula guionada per ell mateix.

 

"Under the skin" (2013)

Dirigida per Jonathan Glazer
Ciència-ficció - Drama. 108 minuts. Regne Unit.

Que una pel·lícula trigui un o dos anys a arribar als nostres cines no és estrany. Que ho faci sis anys després ja és una raresa. I si la protagonista és Scarlett Johansson i el director Jonathan Glazer, és, directament, un expedient X. Però ara aterra "Under the skin", ciència-ficció i mirada a la humanitat des dels ulls d'una alienígena que volta amb furgoneta per Glasgow, conduint homes solitaris a un destí fatal. Enigmàtica, absorbent i molt inquietant.

 

 

"Dónde estás, Bernadette"

Dirigida per Richard Linklater
Comèdia dramàtica. 104 minuts. Estats Units.

Cate Blanchett comanda "Dónde estás, Bernadette". Ella és una arquitecta estrella en hores baixes, ansietat, tics antisocials i relació molt especial amb la seva filla. Nova comèdia dramàtica familiar de Richard Linklater i tota una reivindicació dels somnis.

 

 

"First love"

Dirigida per Takashi Miike
Thriller/Comèdia/Acció 108 minuts. Japó.

Amb la seva contundència habitual, el japonès Takashi Miike serveix un thriller d'acció trepidant, "First Love", retrat d'amor juvenil amb màfies i policies corruptes que deixarà l'espectador noquejat.

 

 

"La maldición del guapo"

Dirigida per  Beda Docampo Feijóo
Comèdia. 89 minuts. Espanya.

Gonzalo de Castro és un estafador que mira de reconciliar-se amb el seu fill i, de pas, fer un últim cop a "La maldición del guapo". Una comèdia hispanoargentina, amb participació catalana, on ningú sembla qui realment és.

 

 

"Las letras de Jordi"

Dirigida per Maider Fernández Iriarte
Documental. Drama. 70 minuts. Espanya.

El documental "Las letras de Jordi" retrata el cas del Jordi Desquens, amb paràlisi cerebral, i la seva connexió amb Déu. Cada any fa un pelegrinatge al santuari de Lourdes per superar la seva crisi d'identitat espiritual. El segueix la directora debutant Maider Fernández Iriarte.

 

 

Estrenes a casa:

 

"La vieja guardia"

Dirigida per Gina Prince-Bythewood
Acció i fantasia. 118 minuts. Estats Units
A Netflix

Les regnes de les estrenes de cine a casa també les dominen estrelles de Hollywood. Com Charlize Theron, guerrera i heroïna de còmic a "La vieja guardia", amb una missió no gaire innovadora: salvar el món.

 

 

"Greyhound"

Dirigida per Aaron Schneider
Drama bèl·lic. 91 minuts. Estats Units.
A Apple TV+

Tom Hanks s'embarca en un comboi aliat a la II Guerra Mundial a "Greyhound", perseguit pels submarins alemanys. Autor del guió, Hanks s'ha mostrat decebut que la pel·lícula no pugui veure's als cinemes.

 

 

"Los perros no llevan pantalones"

Dirigida per P. Valkeapää
Drama. 105 minuts. Finlàndia.
A Movistar +

Des de Finlàndia, el director P. Valkeapää signa "Los perros no llevan pantalones", una història d'amor molt violenta, insòlita, sòrdida i inetiquetable. Un cirurgià i la seva filla miren de superar un dol i ell troba en una dominatrix aire (i asfíxia) per tirar endavant. Premiada al Festival de Sitges, sembla una reunió dels universos de Nicolas Winding Refn, Yorgos Lanthimos, Lars von Trier i Park Chan-wook.

 

 

"Ayka"

Dirigida per Sergey Dvortsevoy
Drama. 118 minuts. Kazakhstan
Filmin

Des del Kazakhstan i millor actriu a Canes (Samal Yeslyamova) arriba "Ayka", retrat d'una migrant a Moscou que malda per sortir-se'n, dona a llum un bebè, però no el pot criar. Màfies, violència de gènere i un relat de supervivència colpidor.

 

ARXIVAT A:
CinemaCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut