Hospitalet de Llobregat

Personal sanitari de l'Hospital de Bellvitge es concentra per reclamar la presumpció d'innocència dels metges

El personal sanitari de l'Hospital de Bellvitge ha realitzat aquest dimecres una concentració davant de les portes del centre per reclamar respecte a la presumpció d'innocència de la doctora que va signar l'informe mèdic sobre el pacient que va morir fa poc al centre després de rebre una transfusió de sang d'un grup erroni. La iniciativa, promoguda especialment pels anestesiòlegs de l'hospital, té el suport del sindicat Metges de Catalunya, que ha defensat que en no haver-hi una "sentència en ferm", cal respectar la presumpció d'innocència de qualsevol que hagi atès el pacient mort.

Actualitzat

Actualment, un jutjat de l'Hospitalet de Llobregat investiga la denúncia que la família del pacient mort va presentar contra l'hospital. La mort de Silvino A. T., de 79 anys, es va produir després de quinze hores d'agonia per la transfusió de dues bosses de sang d'un grup erroni. La presumpta negligència va passar el 3 de novembre, després que el pacient fos operat amb èxit per canviar-li una pròtesi total de maluc.

Metges de Catalunya ha lamentat que s'hagi fet públic el nom, cognoms i número de col·legiada de la doctora sense que s'hagi "provat la seva participació en els fets denunciats". Per aquesta raó, ha demanat als mitjans de comunicació que "respectin l'anonimat dels professionals sanitaris fins que el jutge resolgui el cas".

Per aquest motiu, el sindicat ha donat suport a la concentració, convocada sobretot pels metges anestesiòlegs, en què s'ha demanat respecte a la presumpció d'innocència i a l'anonimat, com a mínim mentre els tribunals no es pronunciïn.

Anar al contingut