Perruques solidàries per a pacients amb càncer

L'associació Marinada recapta cabelleres durant un any per al seu banc de perruques

Ramon FarréActualitzat

Per a moltes dones, perdre els cabells durant la quimioteràpia és una preocupació afegida al càncer. María Angustias Dorador, presidenta de l'associació Marinada, reconeix que no és només una qüestió estètica:
 

"Els teus cabells formen part de la teva identitat. És trist, però de vegades t'afecta més la caiguda dels cabells que la químio que t'han de posar"

 

Tallar-se els cabells pot ser una acció solidària

 

El programa de donació de cabells per fer-ne perruques implica professionals, que treballen de franc, i donants, que es deixen tallar els cabells gratuïtament. Per a la Irene Bonet ha estat una experiència gratificant:


"Ha valgut moltíssim la pena. Sabent que els meus cabells va a gent que realment ho necessita jo ho tornaria a fer"

 

Les cabelleres tallades s'han de tractar amb molta cura
 

Els requisits bàsics són que els cabells estiguin sans i facin com a mínim 25 centímetres de llarg. La perruquera Núria Gómez concreta que s'accepten cabelleres de persones de totes les edats i tipus:


"Es poden donar tot tipus de cabells: tenyit, decolorat, amb cana, arrissat o llis. L'únic és que els cabells ha d'estar en unes condicions òptimes".

Els cabells poden ser de tot tipus sempre que siguin llargs i sans

La demanda de perruques ha augmentat molt entre les pacients de càncer, que les reben gratuïtament. L'associació necessita captar més donants perquè, per confeccionar una perruca, es necessita la cabellera d'almenys vuit dones.

ARXIVAT A:
Càncer
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut