Un barri de Perpinyà (REUTERS/Elizabeth Pineau)
Un barri de Perpinyà (REUTERS/Elizabeth Pineau)

Perpinyà declara el toc de queda fins a l'1 d'abril pel coronavirus

Des de les 8 del vespre fins a les 6 del matí, no podrà sortir ningú de casa seva

RedaccióActualitzat

Perpinyà i la prefectura dels Pirineus Orientals han decretat el toc de queda a tot el territori des d'aquest dissabte al vespre fins a l'1 d'abril per l'augment de casos de coronavirus.

Des de les 8 del vespre fins a les 6 del matí, no podrà sortir ningú de casa seva i està prohibit circular a peu, en bicicleta o en cotxe.

Només es podrà sortir de casa per motius d'urgència sanitària. És una mesura estricta que ha pres la prefectura després de comprovar que moltes persones no feien cas de les ordres de confinament.

La policia utilitza, en alguns llocs de França, fins i tot drons per impedir que la gent incompleixi l'ordre. I des de dimarts, quan va començar el confinament, s'han multat 39.000 persones.

La població de Niça, a la Costa Blava, i Besiers també l'han instaurat.
 

Primers multats pel toc de queda a Niça
Primers multats pel toc de queda a Niça (EFE/Sebastien Nogier)
 

12.612 infectats a França

França és el quart país d'Europa amb més casos: 12.612 persones han estat infectades i 562 han mort pel coronavirus, 112 més que en les últimes 12 hores.

De moment França no fa tests de coronavirus de forma generalitzada.

Aquest dissabte, un dels monuments més representatius de París, la Torre Eiffel, s'ha il·luminat durant 10 minuts en homenatge al personal que treballa als hospitals.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut