Barcelona

Perillen 400 llocs de treball d'una empresa a Barcelona pel trencament d'una parella

Un jutge dels Estats Units obliga a vendre la multinacional Transperfect, especialitzada en serveis lingüístics, amb gairebé 4.000 treballadors a tot el món

RedaccióActualitzat

La decisió d'un jutge de Delaware (EEUU), de forçar la venda de Transperfect, una multinacional nord-americana especialitzada en serveis lingüístics, posa en entredit el futur de gairebé 4.000 llocs de treball a tot el món, 400 dels quals són a Barcelona. La companyia és totalment rendible -factura més de 480 milions de dòlars-  i en els últims anys no ha parat de créixer. Al mateix ritme que s'han anat deteriorant les relacions entre Elizabeth Elting i Philip Shawe, fundadors de la companyia i que en són els propietaris a parts iguals.

La parella es va trencar cinc anys després de fundar l'empresa, el 1997, però no ha estat fins fa poc que les desavinences s'han traduït en incertesa pel futur de l'empresa. Tant Elting com Shawe han rebutjat les ofertes de l'altre per fer-se amb el control total de la firma, i per aquesta raó el jutge ha decidit atorgar poders a un administrador perquè la vengui a un tercer.

Els treballadors temen que després de la venda es produeixin deslocalitzacions  i, per tant, que s'acabin fent acomiadaments i tancaments de sucursals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut