Concert de Quimi Portet a l'esplanada d'Escalarre quan faltava un any pel Doctor Music Festival 2019 (ACN)
Concert de Quimi Portet a l'esplanada d'Escalarre quan faltava un any pel Doctor Music Festival 2019 (ACN)
La Guingueta d'Àneu

Perilla el Doctor Music a Escalarre per l'alerta de l'ACA que és zona inundable

Medi Ambient vol evitar que afecti la fauna, es minimitzi la contaminació lumínica i acústica, i els ecologistes volen que se suspengui

Actualitzat

El retorn, 22 anys després, del Doctor Music Festival a la Vall d'Àneu d'Escalarre, també conegut com el Festival de la Vaca, penja d'un fil. La Generalitat obligarà els promotors a reubicar part dels espais previstos per celebrar-lo per evitar que afecti la fauna. També vol que minimitzi l'impacte acústic i lumínic.

El principal escull que haurà de superar és l'informe desfavorable de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA, en què diu que el lloc escollit, els terrenys entre els rius Noguera Pallaresa, l'Unarre i el barranc de Llavorre-, són una zona inundable.

 

 

Segons Marta Subirà, secretària de Medi Ambient, el festival s'haurà de reubicar.

"Se'ls ha fet un informe on se'ls diu que en algunes de les zones que proposen, no s'hi poden ubicar i que per tant, si volen un informe favorable, hauran de fer una reformulació d'aquesta proposta d'ubicació."

El promotor musical, Neo Sala, director del Doctor Music Festival, diu, però, que no han rebut cap informe.

"No hem rebut cap informe de l'ACA. Sabem que ha d'arribar però de moment no el tenim. I quan el tinguem adoptarem les mesures que s'hagin d'adoptar."

"Allí si hi hagués una inundació, que és molt difícil, seria una inundació lenta, d'aquelles que va pujant el nivell freàtic molt, molt poc a poc, i que podrien passar un dia, dos dies, tres dies perquè l'aigua suposés un perill. No pot haver una tromba d'aigua allà."

Alguns grups ecologistes reclamen la suspensió del festival. Joan Vàzquez, portaveu del grup Ipcena explica que l'allau de persones que van al festival afectaria la fauna de la zona.

"Això és una autèntica barbaritat. És construir una ciutat, la meitat de Lleida per un cap de setmana. Lògicament, en la meitat del mes de juliol les espècies allí estan en periode reproductiu."

La promotora del festival diu que farà els canvis que facin falta perquè el Dr Music Festival sigui una realitat al Pallars 22 anys després de l'última edició.

Es farà, si la Generalitat ho autoritza, els dies 11, 12, 13 i 14 de juliol del 2019. Ja hi ha abonaments a la venda i algun cap de cartell com el grup de rock nord-americà The Smashing Pumpkins.

Per ara s'han venut 2.500 entrades per un festival que preveu l'arribada de 60.000 espectadors.

Des del territori insisteixen que és un gran impuls econòmic per la zona.

ARXIVAT A:
MúsicaMedi ambient
Anar al contingut