El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo en el programa "Preguntes freqüents", de TV3
El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo en el programa "Preguntes freqüents", de TV3
Barcelona

Pérez Royo: "Si són eurodiputats, no hi haurà sentència i sortiran tots de la presó"

El jurista diu que Marchena ha fet "una fugida endavant" accelerant el final del judici per intentar tenir sentència abans que alguns dels polítics catalans siguin europarlamentaris

Actualitzat

El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo es mostra confiat que, un cop Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín adquireixin la condició d'eurodiputats i siguin membres de l'Eurocambra, acabarà el judici del procés i els presos sortiran al carrer sense sentència.

Ho ha dit en una entrevista aquest dissabte en el programa "Preguentes freqüents", de TV3:

"Junqueras, Puigdemont i Comín. Jo crec que tots tres seran eurodiputats. I en el moment en què això passi, estaran immediatament en llibertat, és automàtic."

"Crec que Marchena segueix una estratègia similar a la que va seguir Aznar després de l'11M, una fugida cap endavant que li va sortir malament. Crec que Marchena ha fet també una fugida endavant, ha accelerat tot el final del judici oral per posar-hi fi i el que està intentant és dictar una sentència abans que aquests senyors es converteixin en parlamentaris europeus."

 

 

Segons el catedràtic Pérez Royo, si els tres polítics catalans assoleixen la condició d'europarlamentaris "aquest any no hi haurà sentència" del judici del procés i tots els presos polítics "sortiran al carrer en llibertat":

"Si va Junqueras al carrer, hauran d'anar-hi tots al carrer", assegura Javier Pérez Royo

 

Considera que el Suprem ha comès prevaricació i ha atemptat contra els drets fonamentals d'Oriol Junqueras en no deixar-lo recollir les credencials com a parlamentari europeu. Un fet, diu, que també "atempta contra el dret de sufragi actiu de totes les persones que l'han votat":

"El dia 2 no ho serà, però a partir del dia 2 el primer que farà la seva defensa, imagino, és presentar un recurs davant el Parlament Europeu en el qual acreditaran que el senyor Oriol Junqueras va ser proclamat candidat per la JEC i va anar a una candidatura perquè la Junta Electoral va considerar que cap circumstància ho impedia. Aquest senyor ha estat escollit pel nombre de vots "X" i, per tant, té condició d'europarlamentari perquè l'han escollit els ciutadans".

"No li han deixat anar a jurar la Constitució davant la JEC i això no es pot fer. Això és un acte de prevaricació. És un delicte contra els drets fonamentals. Li estan vulnerant el dret de participació política, el dret de sufragi passiu i el dret de sufragi actiu de totes les persones que l'han votat".

 


Assegura que en el mateix moment que Oriol Junqueras va ser elegit diputat, i encara més després quan va ser elegit eurodiputat, ja se l'hauria d'haver deixat lliure i "haver-se pogut moure lliurement per tot el territori europeu com qualsevol persona lliure":

 


 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàEleccions autonòmiques 26MOriol JunquerasCarles PuigdemontToni Comín
Anar al contingut