Barcelona

Pere Navarro, el favorit municipalista

Pere Navarro era el candidat favorit a primer secretari del el PSC després del 12è congrés del partit. Encapçala totes les enquestes i ha fet bons els pronòstics. Navarro té el suport de noms tant destacats com el de Miquel Iceta, que va treure el nas a la carrera per liderar els socialistes però es va fer enrere en veure que no aconseguia aglutinar les diferents sensibilitats en una candidatura única. Justament aquesta fusió d'ànimes és un dels reptes que es planteja Navarro com a primer secretari, i sembla que ho pot aconseguir ja que ningú l'ha enquadrat fins ara en cap de les dues suposades ànimes del PSC, la catalanista i la més pròxima al PSOE, i això ha fet que la seva disposició a liderar el partit no hagi tingut resistències destacades.

RedaccióActualitzat
La presentació de la seva candidatura per dirigir el PSC que va fer a Terrassa exemplifica la trajectòria municipalista de Pere Navarro. Presentat per l'alcalde de Granollers i envoltat de càrrecs del partit, Navarro va exposar el seu ideari al Teatre Principal, una de les obres del seu mandat com a alcalde de Terrassa, càrrec que ocupa des de l'any 2003.

A Terrassa, on ha guanyat totes les eleccions a les quals s'ha presentat, ha governat durant anys amb un tripartit amb Esquerra i Iniciativa amb bona sintonia,  cosa que els seus partidaris remarquen com una mostra de la seva cintura política.

Militant del PSC des de l'any 77, probablement ha pogut arribar fins a la primera secretaria perquè s'ha mantingut al marge de la política nacional i de totes les batalles internes de partit. Es presenta sense enemics dins el partit i amb voluntat conciliadora per unir el PSC i comptar, com va assegurar en una entrevista a "L'Oracle" de Catalunya Ràdio, tant amb Àngel Ros com amb Joan Ignasi Elena.

Diu que a la seva direcció hi sumarà totes les sensibilitats del partit, i això vol dir aquells defensors del grup parlamentari propi a Madrid i també els detractors. En aquesta qüestió no veuria malament arribar a un acord de mínims perquè el PSC pugui votar diferent del PSOE en alguns temes. És a dir, que tingui perfil propi però sense arribar a tenir grup parlamentari.

Navarro creu que el debat sobre si el PSC ha de tenir grup propi a Madrid no impedirà l'acord i, pel que fa a la futura direcció del partit, l'alcalde de Terrassa és partidari d'una estructura molt més flexible i participativa. Pel que fa a la presidència de la Generalitat, l'alcalde de Terrassa aposta per fer un procés de primàries obert per escollir el candidat.

Entre les prioritats de Navarro hi ha la lluita contra el frau fiscal, la defensa de les classes mitjanes i els drets de les dones, i l'ecologisme. La seva aposta per l'ecologisme, de fet, és un dels eixos de futur del partit. Així es desprèn de l'article publicat al seu bloc i que es titula "Bandera Verda". Navarro creu que l'ecologisme s'ha de convertir en un corrent majoritari dins del PSC. Qüestiona la viabilitat de les centrals nuclears, i aposta per tancar-les quan s'acabi la seva vida útil. També defensa la utilitat de l'economia verda per crear llocs de treball.


Anar al contingut