Barcelona

Pere Navarro anuncia que el PSC votarà en contra de la declaració de sobirania de CiU, ERC i ICV

Instants abans de l'inici del ple, el líder del partit, Pere Navarro, ha admès que hi ha hagut discrepàncies en el si del grup parlamentari, però ha augurat que es respectarà la disciplina de vot, ja que la decisió de votar "no", ha explicat, s'ha pres "democràticament".

RedaccióActualitzat
El PSC rebutjarà la declaració sobiranista de consens que han impulsat CiU, ERC i ICV-EUiA i votarà a favor de la seva pròpia proposta, que fracassarà a falta de suports. En declaracions després d'una reunió del grup parlamentari instants abans del ple, el líder del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que el document d'aquests tres partits és per la sobirania catalana i no pel dret a decidir, per la qual cosa "no té sentit" votar-hi a favor.

La divisió interna ha fet que la decisió final s'hagi pres a ultimíssima hora. De fet, quatre hores de reunió del grup parlamentari, aquest dimarts a la tarda, tampoc no van ser suficients per arribar a un acord.

Malgrat admetre que hi ha hagut discrepàncies en el si del grup parlamentari, Navarro ha augurat que es respectarà la disciplina de vot, ja que la decisió de votar "no", ha explicat, s'ha pres "democràticament".

No votar per no trencar la disciplina de vot

Fonts del partit han filtrat, tot i això, que els diputats crítics amb aquesta decisió podrien no votar la declaració de sobirania com a gest de disconformitat. Amb la fórmula no votar --ni a favor ni en contra ni abstenint-se-- evitarien trencar la disciplina de partit. Segons les mateixes fonts, quatre dels diputats crítics, Àngel Ros, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Rocío Martínez-Sampere, s'han reunit per parlar del sentit del seu vot.

És una incògnita, però, què acabarà passant en la votació al ple del Parlament i quants diputats s'acollirien a aquesta fórmula si finalment s'acaba posant en pràctica.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut