Barcelona

Pere Macias anirà de número 2 de CiU al Congrés, i Jordi Vilajoana encapçalarà la llista del Senat

L'actual senador Pere Macias és l'home triat per Convergència Democràtica de Catalunya per anar de número dos a les llistes de CiU al Congrés, acompanyant el líder d'Unió Josep Antoni Duran Lleida. Pel que fa a la llista pel Senat de la federació nacionalista, l'encapçalarà l'exconseller i diputat Jordi Vilajoana. El president de CiU, Artur Mas, confirmarà els candidats a l'executiva del partit de dilluns que ve.

Actualitzat
A les últimes hores, Artur Mas ha conversat amb Pere Macias i amb la direcció del seu partit per decidir qui ocuparà el número dos de les llistes de CiU al Congrés. Per a aquest lloc en la candidatura, han sonat també els noms de Francesc Homs, Felip Puig i prèviament el de l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que va declinar l'oferiment de Mas.

Segons informa l'agència EFE, el diputat Carles Campuzano, podria repetir com a número quatre de CiU, però també podria anar a les llistes del Senat. En aquest cas, el diputat Jordi Jané, número sis de CiU al 2004, podria continuar al Congrés.

Les opcions de Mas per a la llista de Tarragona són l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla, o repetir cartell amb Josep Maldonado, si finalment no va a les llistes del Senat. Qui sembla també tenir garantida la seva candidatura al Senat per designació autonòmica és Joan Maria Roig, exalcalde d'Amposta.
Anar al contingut