Aragonès dona suport a Puigdemont a l'Alguer i exigeix la retirada de les ordres de detenció

Pere Aragonès i Jordi Puigneró han viatjat en ferri fins a Sardenya per reunir-se amb l'expresident de la Generalitat, que aquest divendres va ser posat en llibertat per la justícia italiana

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha viatjat fins a Sardenya amb el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, per expressar el seu suport a l'expresident Carles Puigdemont en relació amb la detenció dijous, a instàncies del Tribunal Suprem espanyol, i posterior posada en llibertat ahir per la justícia italiana.

Aragonès ha arribat a l'illa després d'un viatge en ferri, que ha arribat molt més tard del previst. El president del govern s'ha trobat davant de l'Ajuntament de l'Alguer i l'Oficina de la Generalitat amb Puigdemont, que aquest matí ha reprès l'agenda a Sardenya amb els actes pel Festival Adifolk de cultura catalana i ha rebut mostres de suport al carrer després de la seva detenció i posterior alliberament.

Primera trobada entre Aragonès i Puigdemont a l'Alguer, aquest dissabte (ACN)

Després de la trobada al carrer, Aragonès, Puigneró i Puigdemont s'han reunit a la delegació del govern a l'Alguer.

 

Aragonès, després de la trobada amb Puigdemont, ha reivindicat un cop més l'amnistia i el referèndum d'autodeterminació. "La repressió contra el moviment independentista continua. Hem vingut aquí com a govern de la Generalitat per donar suport al president Puigdemont, i per exigir la retirada de totes les ordres de detenció", ha afegit.

També ha assegurat que "la llibertat no és completa" i que no ho serà fins que no es retirin totes les causes contra l'independentisme.

Aragonès i Puigneró, que han modificat la seva agenda per viatjar a l'Alguer, s'han reunit també aquesta tarda amb l'alcalde de l'Alguer i després Puigdemont i Aragonès han fet una passejada els carrers de la població, plena de catalans que assisteixen durant aquest cap de setmana a l'Adifolk.

El moment de la trobada al carrer entre membres del govern català i Carles Puigdemont a l'Alguer

La imatge d'Aragonès i Puigdemont plegats a l'Alguer mostra una escena d'unitat de l'independentisme, tot i les divergències sobre la utilitat de la taula de diàleg entre els seus respectius partits, Esquerra i Junts.

A les set de la tarda s'ha fet una roda de premsa de Junts protagonitzada per Carles Puigdemont on ha confirmat que dilluns serà al Parlament Europeu i que el 4 d'octubre compareixerà de forma presencial davant la justícia italiana, que ha de resoldre sobre la seva extradició a Espanya.

Puigdemont es troba des d'aquest divendres en llibertat sense mesures cautelars i, per tant, pot viatjar fora d'Itàlia.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsCarles PuigdemontProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut