No es podrà viatjar entre comunitats, tret de les Balears i les Canàries

Per Setmana Santa no es podrà viatjar entre comunitats, segons acorden Sanitat i autonomies

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, afirma que les restriccions acordades són d'obligat compliment

Actualitzat

No es podrà viatjar entre comunitats per Setmana Santa, excepte les Balears i les Canàries. El govern espanyol i les autonomies així ho han acordat en el Consell Interterritorial de Salut que s'ha fet aquest dimecres.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que les mesures per Setmana Santa seran d'obligat compliment per a totes les comunitats i que el toc de queda nocturn serà a les 23.00 com a màxim. Es tracta, però, d'un acord de mínims i les comunitats que vulguin podran fixar-lo més d'hora. Catalunya ja ha confirmat que el toc de queda es mantindrà a les 22.00.

D'altra banda, les trobades només podran ser de quatre persones en espais públics tancats, i de sis als oberts. I a les cases particulars, només persones convivents.

Aquestes mesures estaran vigents entre el 17 i el 21 de març a les autonomies en què el 19 és festiu, i del 26 de març al 9 d'abril a tot el territori.


Catalunya s'ha abstingut

Catalunya s'ha abstingut en la votació i s'ha lamentat que el govern espanyol només vulgui actuar en època de vacances i que la resta de l'any se'n renti les mans.

La Conselleria de Salut també s'ha mostrat en desacord a rebaixar de 6 a 4 el nombre màxim de persones que es poden reunir. Considera que el límit de 6 que es té des de la segona onada ha funcionat.
 

Madrid vol desobeir

Per la seva banda, la Comunitat de Madrid, que ha votat contra aquestes mesures per Setmana Santa, ha plantejat un nou pols a La Moncloa. El conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero, ha assegurat que la comunitat no tancarà perimetralment ni per Sant Josep ni per Setmana Santa, tal i com s'ha acorda aquest dimecres.


Objectiu: el 70% de la població vacunada a l'estiu

En el Consell Interterritorial de Salut també s'han tractat altres temes pel que fa a la pandèmia. Darias ha apuntat que el ministeri treballa amb l'objectiu que "a finals o durant l'estiu" Espanya arribi al 70% de la població vacunada. A més, la ministra ha afegit que, dels quatre milions de vacunes extres d'AstraZeneca anunciades per la Comissió Europea, n'arribaran unes 400.000 a Espanya.

Sobre l'advertència de la Generalitat que podria tirar pel dret i vacunar les persones més grans de 55 anys amb el fàrmac d'AstraZeneca, Darias ha respost que la decisió sobre la vacuna es va prendre en el marc de la Comissió de Salut Pública, en què hi ha totes les autonomies representades i que demà, dijous, es revisarà aquesta mesura.

ARXIVAT A:
Coronavirus Confinament
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut