Barcelona

Per què preocupa més el coronavirus que la grip?

El coronavirus preocupa perquè és nou, molt contagiós i no té tractament ni vacuna

Mònica Bertran i Brancós / Oriol Esteve GraciActualitzat

En salut, com en tot, el més difícil de gestionar és la incertesa. I aquest és el punt en què ens trobem amb el nou coronavirus. De moment, el que en sabem és això:

Benito Almirante, cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital de la Vall d'Hebron:

"El coronavirus és absolutament similar al virus de la grip. En el seu comportament, en la seva malaltia"

 

 

 

Aleshores, per què estem tan preocupats?

Benito Almirante, cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital de la Vall d'Hebron:


"El primer motiu pel qual estem preocupats és perquè és nou. Qualsevol malaltia nova desperta molta preocupació, perquè no sabem què passarà amb la malaltia"

Antoni Torres, pneumòleg de l'Hospital Clínic:

"El problema d'aquesta malaltia és que és molt contagiosa, i a més a més, en aquest moment no hi ha tractament, però segur que n'hi haurà; tampoc hi ha vacuna, i això fa que en aquest moment haguem de tenir moltes mesures de precaució"

 

 

 

La població vulnerable sí que disposa de vacuna contra la grip. També d'un tractament per als casos greus. Igual que la grip, el Covid-19 també té un percentatge de pacients, que encara no es pot precisar, que presenten complicacions i que han d'ingressar.

Antoni Torres, pneumòleg de l'Hospital Clínic:

"D'aquests hi hauria un ventall que tindria pneumònia, i un altre tant per cent que faria aquesta forma tan greu, distress respiratori de l'adult, que serien els mínims, però que si ho tenen realment és molt greu i requereix un tractament molt especialitzat a les UCI"

Per això, les mesures de contenció van encaminades a eliminar el virus o, com a mínim, a endarrerir tant com es pugui la seva propagació.

 

 

 

Antoni Trilla, cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic:

"No tenim una capacitat infinita. Si demà tenim 10.000 ciutadans de Catalunya de cop, el sistema fa figa. Però sí que podem regular; per això aquestes mesures d'intentar endarrerir, que la gent trigui més a contagiar-se, perquè el sistema pugui aguantar.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut