Piles de publicacions de la campanya del referèndum, requisades el 15 de setembre per la Guàrdia Civil a Barcelona (ACN)
Piles de publicacions de la campanya del referèndum, requisades el 15 de setembre per la Guàrdia Civil a Barcelona (ACN)

Citen a declarar quatre empresaris com a investigats per la publicitat de l'1-O

El jutjat 13 de Barcelona els ha citat el 7 de març acusats d'imprimir i distribuir propaganda

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 13 de Barcelona ha citat per al proper dia 7 de març quatre empresaris a declarar com a investigats dins la causa que instrueix per fets relacionats amb l'1-O.

El motiu és que estarien relacionats amb la fabricació i distribució de publicitat del referèndum de l'1 d'octubre. Aquests empresaris ja van ser citats a declarar per la Guàrdia Civil pels possibles delictes de desobediència i de malversació.

Un milió i mig de publicacions i cartells

Els citats com a investigats són responsables de les empreses Buzoneo Directo, Novoprint, Global Solutions i Marc Martí Publicitat. Tots quatre surten als informes de la Guàrdia Civil posteriors a les actuacions que van fer per requisar material sobre l'1-O.

En concret, les del 16 de de setembre, quinze dies abans del referèndum, quan van intervenir un milió i mig de publicacions i cartells a un local de Buzoneo Directo a Montcada i Reixac.

El responsable d'aquesta empresa és l'únic dels quatre que va respondre les preguntes de la Guàrdia Civil, mentre que els altres tres van negar-s'hi. En l'interrogatori va donar informació sobre les altres tres empreses, que estarien relacionades amb l'encàrrec de distribuir els materials.

Segons l'atestat policial, tots els empresaris van negar-se a donar detalls sobre els pagaments entre les empreses relacionats amb l'encàrrec. La intenció del titular del jutjat número 13 és interrogar-los per esbrinar si l'encàrrec va sortir d'un organisme públic.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut