Per primera vegada a la història pots sortir a l'espot de La Marató

Com participar en el multitudinari espot de la Marató de TV3 sobre les malalties minoritàries
Per primera vegada a la història pots sortir a l'espot de La Marató

Per primera vegada a la història pots sortir a l'espot de La Marató

Com participar en el multitudinari espot de la Marató de TV3 sobre les malalties minoritàries
Redacció Actualitzat
TEMA:
La Marató

El pròxim 15 de desembre, la Marató de TV3 es dedicarà a "les malalties minoritàries". Amb motiu de la gran cita solidària anual i per primera vegada s'ha dissenyat un anunci amb la participació de la població i, per tant, dóna la possibilitat que tothom pugui ser el protagonista de l'espot d'aquesta edició.

Gravació a l'avinguda Reina Maria Cristina

L'anunci es gravarà el 27 d'octubre, a la zona de l'avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona, i al web de la Marató s'hi pot fer la inscripció.

 

 

"Minories que fan una majoria" volen convertir l'espot d'aquest any en un esdeveniment multitudinari obert a la participació ciutadana.

Amb aquesta imatge, de gran tradició i significat a Catalunya, la Marató exemplifica la realitat de les malalties minoritàries, alhora que hi troba valors que la caracteritzen, com la complici­tat, la solidaritat i la suma d'esforços individuals per aconseguir una gran fita.

L'espot i la difusió de díptics, cartells i banderoles arreu de Catalunya sensibilitzarà la societat sobre les malalties minoritàries fins al dia del programa.

L'actualitat d'aquesta edició també es podrà seguir a través del web, les xarxes socials, informacions digi­tals i la revista MónMarató, que s'editarà a finals de novembre.

Un any més, el sector cultural aportarà el seu talent solidari al projecte amb la 14a edició del disc i la 12a del llibre. Les sales i companyies de teatre també se sumaran a La Marató.

400.000 persones amb malalties minoritàries a Catalunya

Així doncs, la Marató necessita tots aquells que vulguin donar suport a les persones que tenen una malaltia minoritària. Com cadascuna de les persones que s'apleguen per fer la pinya d'un castell o les 400.000 que tenen una malaltia minori­tària a Catalunya.

S'han descrit 7.000 malalties minoritàries diferents que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000. El grau d'afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Un 80% d'aquestes són d'origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.

ARXIVAT A:
La Marató