Barcelona

Per Ferran Adrià, el premi de millor restaurant del món a El Celler de Can Roca és un triomf del país

Ferran Adrià ha felicitat Joan Roca a "El matí de Catalunya Ràdio" per haver-se convertit en el millor resturant del món, segons el rànquing de la revista "Restaurant". El xef d'El Bulli, que va encapçalar durant cinc anys aquesta classificació, ha remarcat la importància de la distinció perquè diu que representa una victòria del país en una situació econòmica tan delicada.

RedaccióActualitzat
El xef Ferran Adrià ha donat una gran rellevància a la distinció atorgada a El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món, segons la revista "Restaurant". Adrià ha destacat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que aquest premi implica tots els sectors de la cuina catalana: "No només ha guanyat El Celler de Can Roca, ha guanyat el país. Això és molt i molt important, molt més del que la gent creu."

Adrià destaca el ressò mundial que ha adquirit la gastronomia: "És un dels apartats més importants a l'àmbit cultural i econòmica d'un país. Tots els països volen ser líders. Singapur, Hong Kong, estan posant milions i milions d'euros perquè se'ls escolti. I que tinguem a casa el millor restaurant del món és impagable".

La cuina de la família Roca ha pres el relleu del restaurant danès Noma, guanyador de les tres últimes edicions i que al febrer va ser notícia per la intoxicació de setanta clients. En l'última, el restaurant de Girona va ocupar la segona posició. El Bulli de Ferran Adrià va ser el líder des del 2006 al 2009, i també el 2002. Després de felicitar Joan Roca a "El matí de Catalunya Ràdio", Adrià ha explicat que el restaurant gironí "ha arribat a dalt ja fa temps. Per molta gent quedava clar que era el millor. Aquesta és la diferència entre El Celler de Can Roca i els altres restaurants que podien sonar. Aquesta distinció la poden pair molt millor que altres llocs que no tenen tanta experiència".

Entre els deu millors establiments per la revista "Restaurant" també n'hi ha dos de bascos: "Mugaritz", que ocupa el quart lloc, i "Arzak", que es manté en la vuitena posició.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut