Pequín

Pequín mostra "preocupació" per les maniobres militars de Seül i Washington al mar Groc

La Xina, el principal aliat de Corea del Nord, ha expressat la seva preocupació per l'anunci de les maniobres militar que porta a terme Seül, amb la col·laboració de Washington, al mar Groc. "Hem pres nota d'aquestes importants informacions i hem expressat la nostra preocupació", ha assegurat un portaveu de la diplomàcia xinesa.

Actualitzat
El govern de la Xina també ha qualificat d'"urgent" la represa de les negociacions multilaterals per persuadir Corea del Nord a renunciar al seu armament nuclear i ha demanat que totes les parts ho facilitin. I és que Seül ha confirmat que ha canviat la seva estratèga militar al mar Groc després de l'atac amb obusos llançat per Pyongyang, que va causar la mort de quatre persones, dos civils i dos militars, a més de nombrosos danys materials.

Corea del Sud, que ha qualificat de "vital" l'ajuda de la Xina i Rússia per respondre als veïns del Nord, ha decidit incrementar la presència militar en sis illes i, en aquest sentit, ha iniciat ja els moviments amb la col·laboració dels seu aliat, els Estats Units. De fet, un portaavions nord-americà ja es dirigeix a la zona.

Poc abans, Pequín ja ha mostrat el seu interès per rebaixar la tensió i ha dit que s'oposa a qualsevol "provocació militar", vingui d'on vingui. El primer ministre xinès, Wen Jiabao, ha demanat "màxima contenció" a totes dues parts i ha destacat que la situació és "greu i complexa".

Tot i això, Pyongyang, que responsabilitza en part els Estats Units de l'escalada de violència dels últims dies, ha reiterat les seves amenaces com a resposta al desplegament militar del sud i ha rebutjat reprendre el diàleg.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut