Tortosa

Pep Puig guanya el premi Sant Jordi de novel·la de la Nit de Santa Llúcia

Víctor Obiols s'emporta el Carles Riba de poesia i Empar Moliner, el Mercè Rodoreda de contes i narracions

RedaccióActualitzat

L'escriptor terrassenc Pep Puig ha guanyat el premi Sant Jordi de novel·la per "La vida sense la Sara Amat".

Pep Puig, un escriptor poc conegut pel gran públic, ​acaba de publicar " L'amor de la meva vida de moment". L'any 2007 havia escrit "Les llàgrimes de la senyoreta Marta". En tot aquest temps que separa un llibre de l'altre ha escrit una altra novel·la, que va deixar córrer perquè no tenia prou ànima ni veritat, segons paraules seves, i ha fet uns quants contes.

Víctor Obiols s'ha endut el Carles Riba de poesia per "Dret al miracle" i Empar Moliner ha guanyat el Mercè Rodoreda de contes i narracions per "Tot això ho faig perquè tinc molta por".

El Josep Maria Folch i Torres de novel·les per a nois i noies l'ha obtingut Francesc Puigpelat per "La nena que es va
convertir en mòbil", i elJoaquim Ruyra de narrativa juvenil l'ha guanyat Santi Baró per "L'Efecte Calders".

El Frederic Roda de textos teatrals ha estat atorgat ex-aequo a David Plana per "Els encantats" i a Josep Maria Miró per "La travessia".

El premi internacional Joan B. Cendrós s'ha donat al periodista alemany del "Süddeutsche Zeitung" Alex Rühle pel reportatge "Roses, llibres i guerrers".

El premi Òmnium Cultural de Comunicació ha reconegut el programa Quèquicom del Canal 33, dirigit per Jaume Vilalta, pel seu treball de divulgació científica. El jurat n'ha destacat "la seva trajectòria en la divulgació de la ciència i l'afany per fer entenedora, per al gran públic, una temàtica complexa".

Tortosa ha acollit aquesta celebració de la 65a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, que s'ha volgut dedicar a les Terres de l'Ebre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut