Futbol

Pep Guardiola destaca el triomf davant el Madrid però recorda que cal continuar guanyant

L'esperit d'aquest Barça sembla inesgotable. L'equip blaugrana s'abraça a la modèstia amb la mateixa força amb la qual guanya partits i, malgrat haver colpejat el Madrid al Bernabéu, no vol ni sentir a parlar d'eufòria. Tant Pep Guardiola com els jugadors culers passant per Joan Laporta, han coincidit a l'hora d'afirmar que encara no hi ha res guanyat i que cal continuar treballant per assolir els títols. I és que com ha admès el mateix Guardiola "queda molt" per jugar però també és cert que l'oportunitat de repetir èxits és immillorable.

Actualitzat
El Barça té tanta ambició com capacitat de sacrifici i això el converteix, ara per ara, en el màxim candidat al títol de Lliga. Més enllà de l'avantatge que dóna als culers la victòria al Bernabéu, són l'esperit i la convicció de l'equip blaugrana els que permeten als aficionats culers ser optimistes i confiar en la reedició dels èxits. 

Així ho ha volgut destacar Pep Guardiola en la roda de premsa posterior al partit, en admetre la importància del triomf davant el Madrid però en recordar també que el camí que cal continuar seguint és el marcat per la feina conjunta.

El de Santpedor ha felicitat els seus jugadors, especialment Pedro, de qui ha dit que "és un dels grans de la plantilla". Malgrat el partit "seriós" dels seus homes i malgrat admetre que el seu equip no ha fet un partit molt brillant, Guardiola també ha recordat que "res està fet" perquè encara "queda un món" i hi ha 21 punts per disputar.

Per l'entrenador del Barça, el triomf situa el Barça en una situació "molt bona" i en aquest sentit ha recordat que els dos pròxims partits, contra el Deportivo i l'Espanyol, -mentre el Madrid s'enfronta a l'Almeria i al València- seran "vitals".

Amb la seva prudència habitual, Guardiola no només no ha volgut burxar en la ferida blanca sinó que ha felicitat el Madrid per la trajectòria que està tenint. I ho ha destacat per subratllar, tot seguit, que ningú fins llavors havia puntuat al temple blanc. 

Guardiola marca el discurs

En la mateixa línia marcada per Guardiola s'han expressant tant jugadors com el president Joan Laporta. Alves, Messi, Puyol i Piqué han destacat la magnífica resposta exhibida pel Barça al Bernabéu, alhora que han coincidit a fer una crida a la prudència i continuar plantejant les set jornades que queden de campionat partit a partit. "Ara per ara som superiors però tornem a ser líders i cal continuar", ha resumit Messi.  

Pellegrini, resignat

Manuel Pellegrini ha admès sense excuses que "ens ha guanyat un equip que en aquest moment és millor que nosaltres". El tècnic madridista, però, ha advertit que "encara queden 21 punts per jugar a la Lliga i el Reial Madrid no abaixarà els braços fins al final". Pel que fa a l'anàlisi del partit, l'entrenador xilè ha vist els seus jugadors "accelerats i fins i tot un punt ansiosos". "Era un partit molt tancat i era molt important marcar el primer gol. L'han fet ells i nosaltres no hem sabut contrarestar-ho", ha sentenciat.

Valdano s'aferra a l'esperança

Jorge Valdano, per la seva part, ha lamentat l'ansietat que ha governat el joc del Madrid durant tot el partit però s'ha negat a donar-se per vençut. De fet, el directiu s'ha mostrat partidari de continuar creient i de mantenir l'esperança de cara al tram final de Lliga. Caldrà esperar, doncs, quina és la resposta dels blancs davant la lliçó rebuda aquest dissabte. Arbeloa ha estat un dels pocs jugadors madridistes que ha donat la cara i ho ha fet per reconèixer que "l'esperança" és l'última cosa que s'ha de perdre. "Per vergonya i professionalitat, hem de guanyar els partits que queden", ha reblat el lateral. S'haurà de veure.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut