Washington

Pengen a internet les dades d'usuaris d'un portal per tenir relacions extramatrimonials

Un grup de pirates informàtics ha penjat a internet un arxiu amb dades personals d'usuaris del web Ashley Madison

RedaccióActualitzat

Un grup de pirates informàtics ha penjat a internet un arxiu amb dades personals d'usuaris del web Ashley Madison, que posa en contacte persones casades que volen tenir relacions extramatrimonials. També han filtrat dades d'un altre web de la mateixa empresa, EstablishedMen, que en aquest cas posa en contacte dones amb homes poderosos.

El 20 de juliol, els responsables d'aquests webs van reconèixer un atac informàtic als seus arxius, que acumularien dades de més de 37 milions d'usuaris. L'empresa ja està treballant amb els seus informàtics i ha assegurat que es tracta d'un "acte delictiu" i que dedicarà tots els recursos necessaris per perseguir-ne els responsables.

Per la seva banda, Impact team -el nom amb què s'ha identificat el pirata o pirates informàtics que han penjat l'arxiu, que seria una part petita de tot el contingut- assegura en un comunicat que seguiran filtrant dades fins que l'empresa no tanqui els dos llocs web,i afegeix que el portal és "una estafa amb milers de perfils de dones falsos".

Dídac Sánchez, fundador d'Eliminàlia, empresa que es dedica a esborrar dades d'Internet, ha assegurat a Catalunya Informació que aquest cas de filtracions a la xarxa evidencia els riscos dels usuaris. "A internet res és segur", assegura.

Sánchez també ha remarcat el buit legal que encara existeix entorn de la privacitat a internet.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut