Les persones que s'han assegut al banc dels acusats són totes les que ha pogut identificar la Guàrdia Civil
Les persones que s'ha portat a judici són totes les que ha pogut identificar la Guàrdia Civil

Penes de presó per a 27 persones per reenviar un vídeo sexual per WhatsApp a Astúries

La filmació de les imatges eròtiques, que van circular per WhatsApp durant anys, es va fer sense que les víctimes ho sabessin

Redacció/agències

Un jutjat penal d'Avilés, a Astúries, ha condemnat 27 persones a penes d'entre sis i 21 mesos de presó per difondre un vídeo de contingut sexual gravat a una parella sense el seu consentiment.

Les imatges es van enregistrar a la població de Luarca fa 14 anys, durant les festes de San Timoteo, i el vídeo va estar circulant durant anys per les xarxes, principalment per WhatsApp, sense que les víctimes ho sabessin.

Ara la sentència imposa una pena d'un any i nou mesos de presó a sis acusats per un delicte contra la intimitat i el pagament d'una multa que supera els 2.500 euros. A més, els obliga a pagar una indemnització de 20.000 euros a cadascun dels membres de la parella.

21 condemnats més, que van reconèixer haver difós el vídeo, l'autoria del qual no està acreditada, han rebut una pena de sis mesos de presó, a substituir per una multa de sis euros diaris durant 360 dies --2.160 euros--, i també hauran d'indemnitzar la parella amb 40.000 euros.

Tres persones més han sigut absoltes. Durant el judici van al·legar que van rebre la gravació i que la van reenviar per alertar i ajudar les víctimes, sense intenció de mofar-se'n ni de perjudicar-les.


"Burles, tafaneries i xiuxiuejos"

Segons la resolució del jutge, s'ha constatat que la filmació del vídeo de contingut eròtic a la parella es va fer sense coneixement ni consentiment de tots dos.

A més, la repercussió social ha tingut un greu efecte en la vida de la perjudicada. "Ha afectat molt intensament la seva situació personal", per la qual cosa ha necessitat fer teràpia amb una psicòloga per intentar superar-ho.

La sentència relata que la noia va ser víctima de "burles, tafaneries i xiuxiuejos" a la seva ciutat natal, per la qual cosa va haver de traslladar-se a viure fora "per la pressió social que va arribar a patir".

El vídeo va circular com la pólvora per WhatsApp sense que les víctimes ho sabessin (Unsplash/Giles Lambert)

"El pitjor que m'ha passat a la vida"

Durant el judici, la dona va reconèixer que era el pitjor que li havia passat a la vida. A més, va retreure als acusats que no li hagin demanat perdó.

Segons la sentència, l'altre jove ha patit "perjudicis personals importants" en haver estat distribuït el vídeo entre grups de WhatsApp d'estudiants del campus de Gijón en el qual estudiava.

També es recull que l'estrès que li van provocar aquests fets li va agreujar una malaltia cutània i que també es va veure afectat el seu rendiment laboral i la seva relació de parella.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaMasclisme Xarxes socials WhatsAppCiberdelicte
Anar al contingut