Estats Units

Penélope Cruz, nominada a l'Oscar a millor actriu pel seu paper a "Volver"

Penélope Cruz ha estat nominada a millor actriu als Oscars de Hollywood per la seva interpretació a "Volver". L'alegria per aquesta nominació històrica contrasta amb la decepció perquè la pel·lícula d'Almodóvar no ha obtingut la candidatura a millor film estranger, cosa que sí que ha aconseguit "El laberinto del fauno". Els premis més glamurosos del cinema s'entregaran el pròxim 25 de febrer.

Actualitzat

Les estatuetes més desitjades de Hollywood ja tenen candidats. Salma Hayek i el director de l'acadèmia de cine nord-americana, Sid Ganis, han fet públics els nominats als deu principals Oscars del 2007, només cinc setmanes abans de la cerimònia.

Totes les esperances espanyoles estaven dipositades en "Volver", de Pedro Almodóvar, que contra tots els pronòstics s'ha quedat fora de la cursa pels Oscars en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. La seva protagonista, però, Penélope Cruz, sí que ha estat nominada i s'ha convertit en la primera actriu espanyola candidata als Oscars. Caldrà esperar al pròxim 25 de febrer per saber si es converteix també en la primera actriu espanyola que aconsegueix l'estatueta d'or. Aquestes han estat dues de les sorpreses de les nominacions. Però n'hi ha més.

En la categoria a millor pel·lícula tot apunta a una dura competència entre "Babel", del mexicà Alejandro González Iñarritu, i "Cartas desde Iwo Jima", de Clint Eatswood. "Pequeña Miss Sunshine", amb molts premis de la crítica nord-americana, també serà un fort competidor. Els altres nominats són Martin Scorsese, amb "Infiltrados", i "The queen", de Stephen Frears.

Aquests noms es repeteixen entre els que competiran per l'estatueta al millor director. Els nominats són Alejandro González Iñarritu per "Babel"; Martin Scorsese per "Infiltrados"; Clint Eastwood per "Cartas desde Iwo Jima"; Stephen Frears per "The queen", i Paul Greengrass per "United 93".

En la categoria de millor actor, algunes sorpreses. Hi competiran Leonardo DiCaprio per "Infiltrados", Ryan Gosling per "Half Nelson", Peter O'Toole per "Venus", Will Smith per "The pursuit of happyness" i Forest Whitaker, Globus d'Or per "El último rey de Escocia".

Penélope Cruz competirà en la categoria de millor actriu amb noms com Judi Dench, per "Crònica d'un escàndol", Helen Mirren, per "La reina"; Meryl Streep, per "El diablo viste de Prada", i Kate Winslet, per "Little Children".

El musical "Dreamgirls" encapçala la llista de candidates amb vuit nominacions, tot i que no competirà en les principals categories, és a dir, millor pel·lícula i millor director. La segueixen de prop "Babel", amb set, i "El laberinto del fauno" i "The Queen", amb sis.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut