Penélope Cruz, millor actriu d'un Festival de Venècia amb un palmarès marcadament femení

Audrey Diwan i Jane Campion s'han endut el Lleó d'Or i el Lleó de Plata

RedaccióActualitzat

Penélope Cruz ha fet història en convertir-se en la primera actriu espanyola que s'alça amb la Copa Volpi, el guardó que reconeix la millor interpretació al Festival de Venècia.

És una de les "Madres paralelas", la pel·lícula de Pedro Almodóvar que va inaugurar el festival fa deu dies i que ara l'ha tancat amb una nova fita per a l'actriu madrilenya. El director manxec hi recupera el tema recurrent de la maternitat, ara amb un altre tema paral·lel: les fosses comunes i la memòria històrica. 

Penélope Cruz fa un petó a la Copa Volpi (EFE/EPA/Claudio Omorati)

Un palmarès molt femení

El palmarès d'aquest any de Venècia està marcat pel reconeixement del talent femení. Audrey Diwan s'ha endut el  Lleó d'Or per "L'événement" ("L'esdeveniment"), sobre l'avortament clandestí a la França dels setanta. És la sisena dona que aconsegueix el màxim guardó en 78 edicions d'aquest festival. 

Audrey Diwan recull el Lleó d'Or (Reuters/Yara Nardi)

I la neozelandesa Jane Campion s'emporta el Lleó de Plata per "The power of the dog" ("El poder del gos"). Es tracta d'una reinterpretació del western que trenca amb l'estereotip masculinitzat del gènere. 

Jane Campion, Lleó de plata per 'The power of the dog' (Reuters/Yara Nardi)

El Gran Premi del Jurat ha estat per a Paolo Sorrentino i la seva cinta autobiogràfica, "È stata la mano di Dio" ("Va ser la mà de Déu"). I és per aquest film que Filippo Scotti ha guanyat el Premi Marcello Mastroianni com a millor actor emergent.

Paolo Sorrentino i Filippo Scotti (Reuters/Yara Nardi)

I el Premi Especial del Jurat se l'ha endut "Il buco", on Michelangelo Frammartino narra una exploració espeleològica al sud d'Itàlia els anys seixanta. 

El guardó a millor actor ha estat aquest any per al filipí John Arcilla per "On the Job: The missing 8", sobre la repressió a la premsa al seu país.

També destaquen els premis a Maggie Gyllenhaal per l'òpera prima "The lost daughter", pel millor guió.
 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut