Los Ángeles

Penélope Cruz, com a millor actriu, i "Volver", com a millor pel·lícula, han estat nominades als Globus d'Or

Pedro Almodóvar enfila ja amb molt bon pas la cursa cap als Oscars. "Volver" i la seva protagonista, Penélope Cruz, han estat nominades candidates a millor pel·lícula en llengua estrangera i millor actriu en els Globus d'Or, uns premis que concedeix l'Associació de la Premsa Estrangera a Los Angeles. L'actriu de Barcelona Ivana Baquero ha estat nominada com a millor intèrpret jove pel seu paper a "El laberinto del fauno" de Guillermo del Toro.

Actualitzat

No per esperada la notícia és menys bona. "Volver" i la seva protagonista, Penélope Cruz, són des d'avui una mica més a prop dels preuats Oscars. La pel·lícula de Pedro Almodóvar competirà en la 64a edició dels Globus d'Or en la categoria de millor film en llengua estrangera juntament amb la hispanomexicana "El laberinto del fauno", l'alemanya "Das Leben der Anderen" (en anglès "The Lives of Others") i les nord-americanes "Apocalypto" i "Letters of Iwo Jima".

I Penelope Cruz es disputarà el Globus d'Or a la millor actriu amb Judi Dench per "Notes of a Scandal", Maggie Gyllenhaal per "Sherrybaby", Helen Mirren per "The Queen" i Kate Winslet per "Little Children". Com a candidats a millor actor han estat nominats Leonardo DiCaprio per "Blood Diamond" i "The Departed", Peter O'Toole per "Venus", Will Smith per "The Pursuit of Happyness", i Forest Whitaker per "The Last King of Scotland".

En la categoria de millor pel·lícula dramàtica competiran "Babel", "Bobby", "Infiltrados", "Little Children" i "The Queen". Pel que fa a la categoria de millor director, els nominats són el mexicà Alejandro González Iñárritu per "Babel", el britànic Stephen Frears per "The Queen", i els nord-americans Martin Scorsese per "Infiltrados" i Clint Eastwood, amb una doble candidatura per "Flags of Our Fathers i "Letters from Iwo Jima".

L'entrega d'aquests guardons es farà el 15 de gener, just vuit dies abans que es facin públiques les nominacions als Oscars. Amb "Volver", tant Almodóvar com l'actriu Penélope Cruz ja estan recollint premis arreu. Els cinc últims, a la gala del Cinema Europeu.

Anar al contingut