Reunió entre Juan Guaidó, Mike Pence i Iván Duque prèvia al Grup de Lima
Reunió entre Juan Guaidó, Mike Pence i Iván Duque prèvia al Grup de Lima
Bogotà

Pence reafirma el compromís de Trump amb Guaidó: "Estem amb tu al cent per cent"

El vicepresident dels Estats Units i Guaidó es troben a Bogotà, on han participat en la reunió del Grup de Lima per tractar la situació a Veneçuela

RedaccióActualitzat

El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, es troba a Colòmbia per participar en la reunió del Grup de Lima i avançar per resoldre el conflicte que hi ha a Veneçuela. Durant la visita, Pence ha aprofitat per reafirmar el compromís dels Estats Units amb Guaidó.

En el discurs, Pence ha instat els seus aliats americans a congelar els actius de la petrolera estatal Petróleos de Venezuela (PDVSA) i entregar-los al president interí de Veneçuela, Juan Guaidó.

Pence també ha tractat la situació dels Estats Units amb Colòmbia –el seu soci més important a l'Amèrica Llatina– i ha mostrat el seu suport:

"A tots els que amenacin el nostre amic per aquesta posició en la defensa de la democràcia: Colòmbia és el nostre soci més important a la regió i qualsevol amenaça a la seva sobirania i seguretat s'enfrontarà a la determinació dels Estats Units."

Reunió prèvia amb Guaidó i Duque

Abans de la reunir-se amb el Grup de Lima, Mike Pence s'ha trobat amb l'autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó, i el màxim mandatari de Colòmbia, Iván Duque, a la seu de la cancelleria colombiana.

Pence s'ha adreçat a Guaidó i li ha fet arribar un missatge de part del president Trump:

"Estem amb tu al cent per cent."

El vicepresident també li ha comentat que Trump l'envia a la reunió del Grup de Lima per estar "amb els nostres amics i aliats de Veneçuela".

D'altra banda, Pence ha anunciat més sancions econòmiques contra el govern de Nicolás Maduro:

"Ha arribat l'hora de donar-los suport [als països del Grup de Lima] en aquests esforços seguint instruccions del president Trump. A partir d'avui, els Estats Units imposaran sancions addicionals sobre funcionaris de Maduro."

Guaidó ha volgut agrair l'ajuda humanitària enviada pels Estats Units, però ha advertit que encara hi ha una emergència humanitària molt greu:

"La bona notícia per a Veneçuela és que ha resistit. Milions de voluntaris, pacíficament, han sortit als carrers a atendre l'emergència, a buscar allò que tan generosament van enviar els Estats Units. Ha estat un gest de noblesa i determinació sense precedents. Veneçuela, però, continua amb una emergència humanitària greu. Avui, formalment, Veneçuela s'incorpora al Grup de Lima."

ARXIVAT A:
VeneçuelaEstats UnitsJuan Guaidó
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut