Salt

Pemi Fortuny deixa els Lax'n'Busto per la porta gran, en l'últim concert del 20è aniversari de la formació

Els seguidors del rock català estan avui una mica més tristos. Pemi Fortuny deixa els Lax'n'Busto. El líder i cantant s'acomiada de la formació via internet a través d'una carta adreçada a tots els seus seguidors. La notícia la va donar durant l'últim concert de la gira del vintè aniversari del grup que es va fer a la sala La Mirona de Salt. Fortuny explica a la pàgina oficial dels Lax'n'Busto que deixa la formació per dedicar-se a tasques humanitàries. El grup, però, no desapareix i ja ha trobat un nou vocalista, Salva R. Alberch, que ha participat en musicals com "Mar i cel", de Dagoll Dagom.

Actualitzat
El 20 d'octubre del 2006 passarà a ser una data històrica en la biografia dels Lax'n'Busto. Pemi Fortuny diu adéu a la formació i s'acomiada del seu públic. El dia escollit és un dels més importants de la seva carrera musical: l'últim de la gira del vintè aniversari de la formació del Vendrell i del seu últim concert amb els Lax'n'Busto .

Pemi Fortuny va prendre la decisió de deixar el grup ara fa un any i després dels rumors dels últims dies ha volgut confirmar la notícia. Per respecte a tots els seus seguidors, Fortuny ha penjat el comunicat a internet mentre sonava la cançó "Apareix-te a casa meva".

Pemi Fortuny ja ha passat el relleu com a vocalista a un nou integrant. La incògnita és com encaixarà aquest a la formació i com el rebrà el públic. Es tracta de Salva Rafero Alberch, un cantant i actor de Manresa, de 29 anys, amic del grup Gossos i que ha participat en musicals com "Mar i cel" dels Dagoll Dagom. El nou vocalista farà el seu debut amb la gravació la setmana que ve d'una versió dels Sopa de Cabra per al disc d'homenatge al grup de Girona. El 15 de gener la renovada banda començarà la gravació d'un nou disc a Los Angeles.

Història viva del rock català

Els Lax'n'Busto es formen el 1986 al Vendrell, al Baix Penedès. El quartet, ara convertit en sextet, va agafar el nom d'unes populars pastilles pel restrenyiment, Lax'n'Busto. Després d'un parell de maquetes i més de 50 actuacions en directe, el 1989 apareix "Vas de punt... o què?", el seu disc de debut, amb temes com "Mai diguis mai a un mai", l' 'únic firmat per Pemi Fortuny en aquests vint anys.

En dues dècades i després de la desaparició de Sopa de Cabra, Sau i Sangtraït, Lax'n'Busto, una de les referències del rock fet a casa nostra, té més d'una desena de discos enregistrats i ha guanyat el seu primer disc d'or amb 50.000 còpies venudes del seu segon àlbum, "Lax'n'Busto". Entre els seus temes més populars hi ha "Miami Beach", "Llença't" i "La meva terra és el mar" .
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut