Barcelona

Pelegrí veu possible i desitjable l'entrada de CiU al govern de Madrid

El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, veu possible i desitjable l'entrada de CiU a la governabilitat de Madrid. En declaracions a Catalunya Ràdio, Pelegrí també ha dit que ningú s'ha de sentir gelós pels elogis del PSC a Josep Antoni Duran Lleida.

Actualitzat
"A mi no em desagradaria formar part de la governabilitat de l'Estat, però no es donen les circumstàncies. Tant de bo, ja m'agradaria, i crec que podria passar, però això voldria dir que Catalunya tindria un nou reconeixement per part de l'Estat que avui no té", ha declarat a l'espai l'"Entrevista" de Catalunya Informació.

Després d'una setmana en què el PSC ha elogiat públicament l'aposta del líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, pel "diàleg" i l'"entesa", i en què socialistes i democristians s'han reunit formalment per explorar possibles vies d'acord, Pelegrí ha volgut tranquil·litzar els seus socis de Convergència Democràtica perquè no sentin gelos de Duran.

De fet, des de CDC es va arribar a assegurar que el PSC volia aprofitar aquests contactes amb Unió per tractar de buscar discrepàncies entre els dos socis de la federació nacionalista.

Pelegrí ha assegurat que no ha parlat d'aquesta qüestió amb el líder de Convergència i de CiU, Artur Mas, però ha reconegut que "altres persones de Convergència poden haver-se sentit geloses, o d'alguna manera apartades o menyspreades".

El secretari general d'Unió també ha refermat la seva posició de no entrar a formar part de la casa gran del catalanisme i ha apostat per la continuïtat de Duran al capdavant de la formació.
Anar al contingut