Motociclisme

Pedrosa s'oblida del dolor, queda tercer a Sepang i continua viu en la lluita pel títol

Dani Pedrosa ha tornat a fer una autèntica exhibició. El pilot català d'Honda ha superat els problemes físics arran de la caiguda en els entrenaments de divendres passat i ha pujat al podi. La tercera plaça final al Gran Premi de Malàisia serveix a Pedrosa per continuar amb vida a la lluita pel títol Mundial. El de Castellar del Vallès ha tornat a restar punts al seu company d'equip i líder del Mundial, Nicky Hayden, que ha entrat a la meta just darrere d'ell. Pedrosa continua segon a la general del campionat, amb 192 punts, 22 menys que Hayden. Valentino Rossi, que ha aconseguit la victòria, retalla distàncies i és només a quatre punts de Dani Pedrosa.

Actualitzat

El Mundial de Moto GP, doncs, continua molt emocionant. Quan falten 100 punts per disputar-se, Hayden continua líder, amb 214 punts. Pedrosa, 22 punts per darrere, i Rossi, amb 26 punts menys, mantenen intactes les opcions al triomf final al Mundial. Més complicat ho tindrà el quart classificat de la general, Loris Capirossi. Segon a Sepang, Capirossi té un desavantatge de 43 punts respecte a Hayden.

Mentrestant, els dos líders espanyols en les cilindrades de 250 i 125 centímetres cúbics han fet un pas més de cara a la consecució del títol. Jorge Lorenzo ha hagut de lluitar de valent, però ha tornat a superar Andrea Dovizioso, el seu màxim i únic rival en la lluita pel múndial del quart de litre. Lorenzo s'ha imposat al circuit de Sepang, en el que ha estat el seu setè triomf de la temporada. Per darrere seu ha entrat el pilot italià, que ha vist com el seu desavantatge respecte a Lorenzo ha passat de 7 a 12 punts, quan queden quatre curses perquè s'acabi la temporada.

Finalment, el català Sete Gibernau ha estat cinquè en el seu retorn a les pistes després d'estar dos mesos de baixa arran de la caiguda al circuit de Montmeló, al Gran Premi de Catalunya.

Lorenzo i Bautista, més a prop del títol

Pel que fa a la resta de pilots espanyols, Héctor Barberá, que havia estat el més ràpid en els entrenaments, ha caigut tot just en la segona volta de la cursa. El català Aleix Espargaró, per la seva banda, ha firmat la millor actuació de la temporada, una novena plaça amb la qual ha celebrat la seva renovació recent per l'escuderia Honda de cara al 2007.

Als 125 centímetres cúbics, Álvaro Bautista és cada cop més a prop del títol. El pilot castellà ha sumat la seva sisena victòria de la temporada, just per davant del segon classificat del Mundial, el finlandès Mika Kallio. Si abans del GP de Malàisia Bautista tenia 69 punts de marge sobre Kallio, ara aquest avantatge ha passat a ser de 74 punts, quan en queden tan sols 100 per disputar. Així doncs, Bautista ho té tot a punt per proclamar-se campió del món d'aquí a dos grans premis, a la cursa que es disputarà al Japó.

L'actuació de la resta de corredors espanyols en 125 cc ha estat espectacular, amb quatre pilots que han ocupat de la tercera posició a la sisena: Héctor Faubel, Julián Simón, Joan Olivé i Sergio Gadea. A més, Nico Terol ha estat desè, Esteve Rabat, dotzè, i Pol Espargaró catorzè, tots ells dintre dels punts.

Anar al contingut