Pedro Sánchez en un míting multitudinari a Barcelona
Pedro Sánchez en un míting multitudinari a Barcelona
Barcelona

Pedro Sánchez veu Catalunya com "una nació" en una Espanya "nació de nacions"

RedaccióActualitzat

Primer acte a Catalunya de Pedro Sánchez com a candidat a les primàries del PSOE. L'exsecretari general socialista ha protagonitzat un multitudinari míting a Barcelona al costat, entre altres, de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i de l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu.

Sánchez s'ha compromès amb la proposta federalista del PSC i ha definit Espanya com una nació de nacions amb l'única sobirania del conjunt del poble espanyol.

"S'ha de reconèixer Catalunya com el que és, una nació. També hem de definir una sèrie de regles, com diu el PSC. En aquest últims cinc anys el que hem viscut és una involució per part del govern d'Espanya, recentralitzant moltes de les competències que estaven en mans dels governs autonòmics. S'han de redefinir aquestes regles a la Constitució per enfortir l'autogovern de Catalunya"

Sánchez ha criticat els que van permetre que Mariano Rajoy accedís al govern sense contrapartides. 

Patxi López no creu que es faci el referèndum

Patxi López, un altre dels precandidats a liderar el PSOE, també està de campanya a Catalunya, i no és la primera vegada. A Lleida, López ha reclamat explicacions a Mariano Rajoy per tots els casos de corrupció i li ha demanat que assumeixi responsabilitats.

També ha parlat de Catalunya, i ha afirmat que per sobre de la llei res és legítim. Segons l'exlehendakari, un referèndum fora de la legalitat tensa la corda, debilita la democràcia i no porta enlloc.
 

Anar al contingut