Pedro Sánchez: "S'ha de tornar al punt de partida i explorar altres camins"
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez (Reuters)

Pedro Sánchez: "S'ha de tornar al punt de partida i explorar altres camins"

El president espanyol defensa "no llençar la tovallola" i convida el PP, Ciutadans i Unides Podem a contribuir entre tots que Espanya tingui un govern al més aviat possible

Actualitzat

Poques hores després de la investidura fallida, Pedro Sánchez ha dit que no tira la tovallola i que parlarà amb tothom per trobar la manera de desbloquejar la situació.

"No ha estat possible però no s'ha llençar la tovallola. Aquest és el principal missatge que m'agradaria traslladar als espanyols. És veritat que sento aquesta frustració en l'àmbit personal però no me la puc permetre en l'àmbit polític. Hem d'explorar diferents vies. Nosaltres n'hem explorat una. És veritat que ha arribat a un carreró sense sortida però això no significa que aquest sigui el camí final, que sigui el final del viatge, que ens veiem abocats a una repetició electoral."

En una entrevista a Telecinco,  Sánchez ha fet una crida a la responsabilitat i ha fet una crida a Ciutadans, PP i Unides Podem a facilitar la investidura:

"S'ha de tornar al punt de partida i explorar altres camins. Per això, convido a les formacions polítiques a deixar de banda els interessos partidaris - al PP, Ciutadans, Unides Podem juntament amb el PSOE- i entre tots contribuïm que Espanya tingui un govern el més aviat possible."

Sánchez ha afirmat que Espanya necessita un govern per fer moltes feines urgents, entre elles els pressupostos de l'Estat, els europeus i les conseqüències del Brexit" i per desenvolupar polítiques relatives al treball, les pensions, la revolució digital o la lluita contra la pobresa i la desigualltat.

El president espanyol en funcions ha lamentat que Pablo Iglesias hagi impedit "per segona vegada" construir un govern progressista". Segons considera, Iglesias ha comès un "error profund" del que probablement ja és conscient i ha portat a la seva organització a un carreró sense sortida, una cosa que ha dit que no entén perquè l'oferta socialista era "responsable, respectuosa i generosa".

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 28A
Anar al contingut