Mòstoles

Pedro Sánchez, proclamat candidat, promet "decència diàleg i dedicació" per a un 26-J que viu com un plebiscit

La presidenta andalusa, Susana Díaz, ha estat l'encarregada de presentar Sánchez, en un intent d'escenificar la unitat del partit

RedaccióActualitzat

Els socialistes ja tenen les seves llistes per a les eleccions general dels 26 de juny. El PSC a Barcelona i el PSOE a Móstoles han aprovat les llistes i han proclamat els seus dos candidats, Meritxell Batet i Pedro Sánchez.

A Móstoles, la presidenta andalusa, Susana Díaz, ha estat l'encarregada de presentar Sánchez, en un intent d'escenificar la unitat del partit.

Sánchez ha volgut situar les pròximes eleccions en clau plebiscitària. Demana als ciutadans que apostin pel "sí al canvi" davant del que ha qualificat de campanya "de sigles i cadires" de Podem i Esquerra Unida.

"El pròxim 26 de juny estem tots convocats a un referèndum pel canvi. Hi haurà diverses papertes que signifiquin no al canvi. I només una garantirà el canvi, que és la del PSOE"

Emulant la famosa fórmula d'Adolfo Sáurez ha dit que pot prometre decència, diàleg i dedicació:

"Puc prometre, i prometo, decència. Puc prometre, i prometo, diàleg. Puc prometre, i prometo, dedicació"

Sánchez també ha començat amb les promeses electorals:

"Baixarem l'IVA del 21 al 10%, apostarem per la ciència i farem un sistema educatiu totalment diferent al que ha construït el PP durant els últims quatre anys."

Díaz posa pressió

La president andalusa, Susana Díaz, ha fet un discurs llarg de presentació de Pedro Sánchez. En la seva intervenció ha posat pressió sobre els resultats. Assegura que el PSOE no pot aspirar a la "medalla de plata":

"Som el PSOE. Si renunciem a guanyar, els ciutadans no ens reconeixeran com el PSOE: un partit que ha canviat Espanya i ha canviat la seva vida"

Díaz, com Sánchez, també ha carregat contra Podem. Assegura que cal denunciar les "tàctiques obscures" de Pablo Iglesias: "Hem d'ensenyar-li que no tot s'hi val".

Sense Ximo Puig, després de la topada 

No ha assistit a aquesta reunió el president valencià, Ximo Puig, que ha al·legat problemes d'agenda, tot i que no ha amagat el seu malestar en haver hagut de renunciar a la coalició amb Podem i Compromís al Senat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut