Madrid

Pedro Sánchez promet el càrrec de president del govern espanyol

Sánchez promet el càrrec per primera vegada en democràcia sense crucifix ni Bíblia

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha pres possessió del càrrec de president del govern espanyol en un acte oficial al palau de La Zarzuela presidit per Felip VI.

El secretari general del PSOE ha promès el càrrec davant d'un exemplar de la Constitució i, per primera vegada en democràcia, sense crucifix ni Bíblia.

 

Poc després de les 11 del matí, Sánchez ha pronunciat la fórmula de promesa posant la seva mà sobre una Carta Magna oberta per l'article 62, que estableix les funcions del rei en relació amb el govern:

"Prometo per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de president del govern, amb lleialtat al rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat, així com mantenir el secret de les deliberacions del Consell de Ministres."

A l'acte de presa de possessió hi ha assistit l'anterior president espanyol, Mariano Rajoy.

 

Sánchez ha promès el càrrec davant del ja expresident del govern Mariano Rajoy, del ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, que actua com a notari major del Regne, del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i del president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas.

També hi eren presents els presidents del Congrés i del Senat, Ana Pastor i Pío García-Escudero, i alts càrrecs de l'exèrcit.

 

Segons fonts socialistes, divendres Pedro Sánchez ja va mantenir una primera conversa amb el monarca després que prosperés la moció de censura contra Mariano Rajoy.
           
Els nous ministres els podria nomenar Pedro Sánchez en qüestió d'hores i podrien prendre possessió dilluns de la setmana que ve. L'intercanvi de carteres es podria fer aquesta setmana i divendres ja es faria un primer Consell de Ministres amb l'executiu socialista.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezFelip VIMoció de censura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut