Madrid

Pedro Sánchez guanya la secretaria general del PSOE amb un 48% de vots

A Catalunya, Sánchez queda segon, amb el 37,4% dels vots. Madina guanya, amb el 40,3%, i Pérez Tapias es queda amb el 22,2% dels vots.

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez serà el nou secretari general del PSOE, segons resultats provisionals. El diputat socialista ha fet valer el seu paper de favorit i encapçala la cursa per substituir Alfredo Pérez Rubalcaba. Amb gairebé tots els vots escrutats, Sánchez obté el 48,6% dels suports.

Molt per darrere queda Eduardo Madina, amb el 36,1% dels vots. José Antonio Pérez Tapias és tercer, amb el 15,2%.

Sánchez serà el cinquè secretari general des de la Transició. Se suma així als altres quatre dirigents que han tingut la màxima responsabilitat del partit durant l'etapa democràtica: Felipe González, Joaquín Almunia, José Luis Rodríguez Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba.

Sánchez, en la seva primera compareixença davant dels militants a la seu de Ferraz, ha promès unitat i ha ofert als seus dos rivals que formin part de la seva futura executiva, que vol que estigui "tan a l'esquerra com la militància de base". I ha aprofitat per posar el PSOE com a exemple de regeneració democràtica:

"Quan diguin que tots els partits som iguals i que no hi ha democràcia als partits, hem de dir sense embuts i amb orgull que, al Partit Socialista, a la crisi de la democràcia hi responem amb més democràcia, amb més participació de la militància de base en l'elecció de qui serà el pròxim secretari general".

 

Sánchez, segon a Catalunya

A Catalunya, Sánchez queda segon, amb el 37,4% dels vots. Madina guanya, amb el 40,3% i Pérez Tapias es queda amb el 22,2% dels vots.

Pedro Sánchez guanya en 11 comunitats, entre altres Euskadi, el País Valencià i Madrid.  A Andalusia ha aconseguit el 60% dels vots i s'ha distanciat del seu principal rival, Eduardo Madina, en més de 10.000 vots.

Eduardo Madina ja ha felicitat Pedro Sánchez a través de Twitter i li ha donat l'enhorabona com a pròxim secretari general del PSOE, el primer que han votat els militants.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut