Pedro Sánchez, durant la seva intervenció a Cartagena
Pedro Sánchez, durant la seva intervenció a Cartagena

Pedro Sánchez dona suport al 155: "El secessionisme és el Brexit de Catalunya"

Creu que a Catalunya hi ha un "moviment reaccionari" que fa antipolítica

RedaccióActualitzat

El líder del PSOE, Pedro Sanchez, ha justificat l'acord amb el PP i Ciutadans per aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, per la defensa de la Constitució i per evitar qualsevol trencament a Espanya.

Ha fet les declaracions en el 15è Congrés del PSOE, que se celebra fins diumenge a Cartagena. Sánchez ha afirmat que "el secessionisme és el Brexit de Catalunya".

El líder socialista ha afirmat que el partit s'enfronta a dues opcions: donar l'esquena a Espanya i "prolongar aquesta agonia a Catalunya" o defensar la Constitució posant fre, ha dit, "a qualsevol quebra unilateral de la nostra convivència i del nostre ordenament constitucional". I que ha triat la segona.

Ha afegit que sempre estarà per tant diàleg com sigui necessari, però amb un matís:

"Sempre dialogant sobre com unir-nos, mai sobre com trencar-nos."

Sánchez ha afirmat també que "el conjunt de la política espanyola" advoca per "la democràcia i els valors europeus", enfront del que considera "la materialització de l'antipolítica" impulsada pel que ha qualificat de "moviment reaccionari" a Catalunya. En aquesta línia ha contestat a Podem que no creu que les aspiracions independentistes de Catalunya siguin d'esquerres.

 

Anar al contingut