Sánchez assegura que seria legítim que un govern en funcions apliqués el 155 a Catalunya (Reuters)
Sánchez assegura que seria legítim que un govern en funcions apliqués el 155 a Catalunya (Reuters)

Pedro Sánchez: "El 155 es pot aplicar amb un govern en funcions, sense problema"

El president espanyol en funcions argumenta que si el govern català se situa fora de la legalitat, és obligació de l'executiu de l'Estat restituir la situació

RedaccióActualitzat

El president espanyol en funcions manté l'amenaça del 155. Pedro Sánchez assegura que es pot tornar aplicar aquest article de la Constitució a Catalunya encara que l'executiu de l'Estat estigui en funcions.

"El que li demanem a l'independentisme és que no jugui amb foc, que no cometi l'error més greu que es pot cometre, i és el de mirar a un altre cantó. Si hi ha indicis de violència, l'article 155 es pot aplicar amb un govern en funcions, sense problema. Això, sens dubte, el govern d'Espanya ho ha estudiat i no hi hauria cap problema, ni des del punt de vista de la constitucionalitat ni sens dubte de la legitimitat, perquè les Corts Generals, i en aquest cas el Senat, encara que sigui la Diputació Permanent, continua oberta."


Són declaracions a la SER del líder del PSOE, que ha recalcat que si l'autogovern se situa "fora de la legalitat" és obligació del govern espanyol restituir la situació:

"Espero no arribar a aquest extrem, no ha de ploure sobre mullat. Però actuarem amb fermesa, unitat d'acció i proporcionalitat."


Puigdemont: "Al País Basc hi ha hagut gairebé 1.000 morts i no han aplicat mai el 155"
 

Carles Puigdemont, aquest dimarts, a "El matí de Catalunya Ràdio" (ACN)

Gairebé a la mateixa hora que Pedro Sánchez advertia que té el 155 a punt, en el cas que ho veiés necessari, Carles Puigdemont afirmava a "El matí de Catalunya Ràdio" que al País Basc no es va suspendre mai l'autonomia malgrat els morts que va fer ETA.

"Si hi ha alguna cosa que vol l'estat espanyol és que caiguem en la temptació de la violència"

"Que s'hagi d'aplicar un 155 per indicis de violència... Si no recordo malament, al País Basc hi ha hagut gairebé 1.000 morts i no han aplicat mai el 155. Per tant, una mica de mesura el senyor Pedro Sánchez. Si té ganes d'aplicar el 155 és una altra cosa"


I ha afegit que el 155 afectaria no només els independentistes, sinó tots els catalans:

"De debò creuen que aquesta és la solució? No només és el conflicte entre la gent que vol la independència i la que no. Creuen que és el tracte que els catalans es mereixen? (···) El 155 és una condemna col·lectiva, no només és una condemna als independentistes, és una condemna a tots els catalans. Tots! Tots! Fins i tot els que legítimament no volen la independència de Catalunya."

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezArticle 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut