Pedro Sánchez, a l'entrevista a La Sexta, aquest dijous
Pedro Sánchez, a l'entrevista a La Sexta, aquest dijous
Madrid

Pedro Sánchez diu que "no dormiria tranquil" si hagués format un govern amb Podem

El president espanyol en funcions creu que hi hagués hagut dos governs: "L'un socialista, defensant la Constitució, i l'altre de Podem, defensant suposats presos polítics"

Actualitzat

Pedro Sánchez ha assegurat que, si hagués acceptat com a ministres persones de l'entorn de Pablo Iglesias que no tenen experiència, "no dormiria tranquil". Ho ha dit en una entrevista a La Sexta, la primera després del fracàs en l'intent de formació de govern i la convocatòria d'eleccions per al 10 de novembre.

"Ni jo dormiria tranquil ni tampoc el 95% dels ciutadans, entre ells els votants de Podem".


Sánchez ha insistit que s'ha demostrat que la fórmula de la coalició és "inviable".

"És que serien dos governs en un. Un govern, el del Partit Socialista, defensant la Constitució espanyola, i un altre, el d'Unides Podem, defensant suposats presos polítics i defensant, també, que a Espanya no es respecten els drets humans".


En la línia del que ha defensat fins al final, ha reiterat que sí que es podria haver arribat a acords concrets amb el partit lila sobre polítiques i propostes.

 

 

El líder socialista ha assegurat que, si el seu únic objectiu hagués estat ser president, hauria acceptat la coalició, però que no va voler cedir davant de les imposicions d'Iglesias, que volia carteres com les d'Hisenda, Seguretat Social i Política Energètica.

"Jo podria haver estat president, però aquest no és el govern que necessita Espanya, sinó un d'estable, compacte, que no es paralitzi per les seves contradiccions internes."


Sánchez ha afirmat que les 370 mesures que va proposar a Podem per arribar a un acord programàtic s'inclouran al programa electoral del PSOE. També ha anunciat que crearà un comitè format per persones de la societat civil per avaluar el grau de compliment dels compromisos que ha adquirit.


Diferències sobre Catalunya

El president del govern espanyol en funcions s'ha referit a les seves diferències amb Unides Podem en qüestions d'estat com Catalunya.

Ha dit que avui mateix hauria tingut una crisi de govern després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi dit que es manifestaria a favor dels "presos polítics" si hi hagués una pena condemnatòria.

"He de trobar una solució política al que passa a Catalunya. Però s'ha de recordar una cosa: si hi va haver eleccions el passat 28 d'abril és perquè les forces independentistes van unir els seus vots al PP i Cs per tombar uns pressupostos que eren bons per al conjunt de la societat catalana i també per al conjunt de la societat espanyola."


Precisament, sobre Catalunya i a la pregunta de si aplicaria de nou l'article 155, ha dit que, si és necessari, el govern farà servir "totes les eines de l'estat per defensar l'ordre constitucional".

 

 

Pedro Sánchez ha insistit que el 10 de novembre, dia de les eleccions, espera aconseguir una majoria més àmplia per poder formar un govern que tingui "un horitzó d'estabilitat".

Ha defensat el vot al PSOE dient que els electors saben que Podem ha impedit quatre vegades la formació d'un govern socialista i que Ciutadans prefereix pactar amb la ultradreta per impedir que governin els socialistes.

 

La reacció de Colau

Ada Colau ha reaccionat a l'entrevista a Twitter, amb una piulada en què ha ironitzat sobre les declaracions de Sánchez, quan deia que ell no podria dormir si hagués pactat amb Pablo Iglesias.
 

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezInvestiduraEleccionsEleccions generals 2019-10N
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut