Pedro Sánchez davant el congrés de l'SPD alemany. EFE
Wiesbaden

Pedro Sánchez demana ajuda a Alemanya amb "l'amenaça independentista"

El líder del PSOE diu davant l'SPD que l'independentisme català és una amenaça per al projecte europeu

Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, demana col·laboració a Alemanya per fer front a l'amenaça de l'independentisme a Catalunya. Sánchez diu que Espanya és "una democràcia consolidada governada per l'estat de dret".

En una intervenció en el congrés extraordinari del Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD), Sánchez ha dit que "cal lluitar per l'Europa de la cooperació, la integració i la solidaritat".

Pedro Sánchez no ha fet cap referència directa a l'ordre europea de detenció contra el president Carles Puigdemont que ara estudia la justícia alemanya. Però ha recordat el "paper fonamental" que va representar la cooperació judicial entre els països de la Unió Europea per acabar amb ETA:

"Aquesta és l'Europa per la qual val la pena lluitar. L'Europa de la cooperació, de la integració, de la solidaritat. L'Europa que es troba en els valors compartits i en l'apel·lació a un 'demos civico' que transcendeix fronteres"

Per a Sánchez, el moviment independentista català posa en perill el projecte comú europeu:

"El desafiament independentista a Catalunya no és només una amenaça per a la integritat d'Espanya; és també una amenaça al nostre projecte europeu."

Davant els socialdemòcrates alemanys, Pedro Sánchez ha dit que és "legítim" defensar un projecte polític independentista a Espanya. Però ha afegit que els partits independentistes catalans "s'han saltat la llei" per aconseguir el seu objectiu perquè "sabien que no tenien una majoria social darrere, ni tan sols a Catalunya":

"Ningú pot infringir una Constitució democràtica en el segle XXI a Europa per aconseguir objectius polítics."

També ha acusat els partits independentistes de no respondre a cap de les seves peticions per establir ponts de negociació. I ha posat com a exemple la comissió d'estudi creada al Congrés dels Diputats per avaluar el model autonòmic i de la qual ERC i Junts per Catalunya es van desvincular.

Sánchez té previst entrevistar-se avui amb el ministre alemany de Finances, el socialdemòcrata Olaf Scholz.

 

ARXIVAT A:
Procés català PSOE
Anar al contingut