Madrid

Pedro Sánchez creu que encara hi ha temps per arribar a un acord de govern amb Ciutadans i Podem

El secretari general del PSOE fa una crida per aconseguir un govern amb Ciutadans i Podem en la reunió del comité federal del partit

RedaccióActualitzat

A un mes perquè s'acabi el termini per formar govern a Espanya o haver de repetir les eleccions, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, creu que encara hi ha temps per arribar a un acord de govern amb Ciutadans i Podem.

Sánchez ha fet una crida a les forces del canvi aconseguir un govern de coalició en la reunió del comitè federal del PSOE.  El líder socialista diu que no  té línies vermelles i que està disposat a cedir per aconseguir un acord a tres bandes.

Congrés ajornat

El comitè federal ha aprovat per unanimitat ajornar la celebració del 39è Congrés Federal, que tenia previst per finals de maig per escollir secretari general. Una decisió que han pres de forma unitària totes les federacions. L'executiva no vol que la marxa interna del partit interfereixi en les negociacions per formar un possible govern de coalició.

El sector més crític amb Sánchez, dins del qual hi ha la presidenta andalusa, Susana Díaz, havia demanat avançar el congrés. Ara, però, hauria canviat d'opinió i serien partidaris d'esperar a veure qui i com governa La Moncloa.

La presidenta andalusa ha demanat a Sánchez que compti amb els líders territorials que, com ella, poden ajudar a "sumar i guanyar" si hi ha noves eleccions. Díaz ha recordat el secretari general que ella ha aconseguit acabar amb les divisions dins dels socialistes andalusos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut