El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, entrevistat aquest dilluns
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, entrevistat aquest dilluns (TVE)

Pedro Sánchez assistirà a la reunió de la taula de diàleg que es farà dimecres

El president espanyol anuncia que el govern rebaixarà els "beneficis extraordinaris" de les elèctriques per la pujada del preu de la llum

Actualitzat

Pedro Sánchez ha dit en una entrevista a TVE que serà a la taula de diàleg amb el govern català. "Lideraré aquesta delegació del govern espanyol", ha explicat.

L'objectiu, ha dit, és "avançar en aquesta línia de negociació", que se celebrarà, segons ha dit, aquest dimecres

"Sempre he defensat la necessitat de retrobar-nos. Faré una aposta ferma pel diàleg"

El president no ha concretat si la reunió, per a la qual no hi ha ordre del dia, serà al matí o bé a la tarda. Al matí hi ha sessió de control al Congrés dels Diputats.

El govern de la Generalitat ha reaccionat a l'anunci de Sánchez explicant que "la trobada servirà per situar els objectius i la metodologia de la taula per la resolució del conflicte polític, que es reunirà tot seguit".

L'executiu català anunciarà "en les properes hores" els membres de la seva delegació, encapçalada pel president Pere Aragonès.

L'assistència o no de Sánchez a la reunió era una incògnita els últims dies. Aragonès havia insistit aquest dilluns que Pedro Sánchez havia de ser a la taula de negociació i Junts havia demanat al president de la Generalitat que no hi anés si el president espanyol no en formava part.

La delegació anunciada pel govern espanyol està formada per la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el ministre de Cultura, Miquel Iceta; el d'Universitats, Manuel Castells; la responsable de Política Territorial, Isabel Rodríguez, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños.

Segons ha pogut saber TV3, en formarà part també la ministra de Transports i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que en principi no vol abordar-hi l'ampliació de l'aeroport del Prat.


Rebaixa dels beneficis de les elèctriques

Pedro Sánchez ha anunciat en l'entrevista que aquest dimarts el Consell de Ministres rebaixarà els "beneficis extraordinaris" que estan tenint les empreses energètiques amb la pujada del preu de l'electricitat.

"Hi ha empreses energètiques que estan tenint uns beneficis extraordinaris. No em sembla raonable. El que farem al Consell de Ministres és reduir aquests beneficis extraordinaris. S'ho poden permetre i ho redirigirem als consumidors"

El president espanyol també ha anunciat altres mesures per abaixar el preu de la llum, que està batent rècords. Es reduirà l'anomenat "impost a l'electricitat" al 0,5%; el mínim, ha dit, que permet la normativa europea. 

Es prorrogarà també la reducció vigent d'altres impostos vinculats a la factura de la llum fins a finals d'any.

Anar al contingut