Mapa de temperatures a 850 hPa per dissabte. Font: GFS.
Mapa de temperatures a 850 hPa per dissabte. Font: GFS.

"Pax", el tercer temporal de l'any als EUA i ja se n'espera un altre

Néstor GómezActualitzat

El tercer temporal de fred d'aquest any als EUA, anomenat "Pax", es retira dels estats del sud, però se n'espera un altre per dissabte.

El temporal de les darreres hores ha deixat sense electricitat més de mig milió de llars al sud dels Estats Units i no es vivia una situació similar des de l'any 2000. El fred ben viu seguirà actiu durant tot el que queda de setmana. De fet, de cara a dissabte s'espera una nova irrupció d'aire gèlid que recaurà sobre els estats del centre-est dels EUA. A diferència del temporal dels darrers dies, no afectarà tant els estats que toquen amb el golf de Mèxic com Mississipí i Alabama, però serà més intens als estats com Tennessee, Kentucky i Virgínia de l'Oest.

 

En el mapa de temperatures a 850 hPa, que serveix de referència per mesurar el fred o la calor de les masses d'aire, mostra la temperatura de -5 ºC al nord de Geòrgia i la de -10 ºC a l'oest de Carolina del Nord. Un fred de cru hivern que durarà poc, sembla que de cara a setmana que ve el fred marxarà del tot. Per dilluns les temperatures a 850 hPa se situarien entre 0 i 5 ºC i per dimecres pujarien fins als 10 ºC. Si és així es passarà de l'ambient de cru hivern a temperatures primaverals en menys d'una setmana.

 

Anar al contingut