Washington

Paul Newman anuncia que es retira de la seva carrera d'actor amb 82 anys

Un mite de Hollywood, Paul Newman, es retira. Té 82 anys i assegura que deixa el cinema perquè no pot continuar treballant al ritme que desitjaria. L'últim film en què va aparèixer Newman va ser "Camino a la perdición", l'any 2002, al costat de Tom Hanks. L'any passat, l'actor va donar veu a un dels cotxes protagonistes de la pel·lícula infantil "Cars". Actor, director de cine, guionista i productor, Newman és considerat el galant més famós de Hollywood i un dels més seductors de la pantalla.

Actualitzat
Paul Newman, l'actor amb els ulls blaus més admirats del cinema i del qual sempre se li busca un substitut, es retira als 82 anys. L’actor ha explicat a la cadena ABC que ha estat actuant durant 50 anys i “ja n’hi ha prou”. Assegura que ja no pot treballar com un actor al nivell que vol i que és hora de plegar. L’intèrpret, director, guionista i productor ha guanyat tres Oscars, però només un com a millor actor pel seu paper a "El color del diner", l'any 86.

Newman ha assegurat que ara es concentrarà en els seus negocis, com dirigir el restaurant de menjar ecològic que té a prop de casa seva de Westport, en Connecticut, "Dressing Room". A més, l'actor ha cedit el seu nom a una sèrie de salses i de crispetes i porta a terme nombroses obres benèfiques.

La vida d’una estrella

Paul Leonard Newman va néixer el 26 de gener del 1925 a Cleveland (Ohio), fill de pare d'origen judeoalemany i mare catòlica amb arrels hongareses. El 1943 es va allistar a la Marina i va complir el servei militar com radioartiller a les bases d’Okinawa i Guam. Un cop acabada la Segona Guerra Mundial, va tornar al centre universitari de Kenyon, on es va graduar en Ciències Econòmiques i va formar part de l'equip de futbol americà.

Tot i això, en una elecció clau a la seva vida, va escollir la interpretació i es va unir a una companyia de teatre d'Illinois, la Woodstock Player's, on treballava la que va ser la seva primera esposa, Jacky Witte, mare dels seus fills Scott, Susan i Stephanie, i de qui es va divorciar el 1958, després de nou anys de matrimoni. Va ser alumne de l'Escola d'Art Dramàtic de Yale i del mític Actor's Studio de Nova York, ciutat que li va obrir les portes a la televisió i el teatre.

En 1953 va debutar a Broadway amb l'obra de William Inge "Picnic", que va estar catorze mesos en cartell. En 1954 es va estrenar en el cinema actuant en "El calze de plata", de Víctor Saville. Tot i això, el seu primer èxit li va arribar amb la pel·lícula "Marcado por el odio" (1956), en què va encarnar el boxejador Rocky Graziano. A partir de llavors, la seva fama va començar a créixer com l'escuma com a actor, però també com a director. Newman va rodar el seu primer curt el 1961, "On the harmfulness of tobacco", i després van venir sis llargmetratges: "Rachel, Rachel" (1968), "Casta invencible" (1971), "El efecto de los rayos gamma sobre les margaritas" (1972), "The shadow box" (1980), "Harry i fill" (1984), en memòria del seu fill Scott, mort per sobredosi el 1978 als 28 anys, i "El zoo de cristal" (1987).

Home de gran consciència política i social, va impulsar en memòria del seu fill la Fundació Scott Newman, destinada a ajudar i protegir persones víctimes de la droga. El 1978 va representar el seu país davant l'ONU en la Conferència per al Desarmament i el 1990 va ser nomenat "pare de l'any" per l'UNICEF i proposat pel congressista demòcrata de Connecticut Benjamin de Zino com a candidat a governador d'aquest estat.

En 1958 es va casar a Las Vegas amb l'actriu Joanne Woodward, la seva esposa actual, amb la qual ha tingut tres fills més: Eleanor, Melissa i Claire.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut