Pau Riba, durant un concert l'any 2019 (ACN/Àlex Recolons)
Pau Riba, durant un concert l'any 2019 (ACN/Àlex Recolons)

Pau Riba anuncia que té càncer de pàncrees

En un missatge a Facebook, el cantautor anuncia que, després de mesos de dolor i un diagnòstic erroni, s'està sotmetent a un tractament de quimioteràpia

RedaccióActualitzat

El cantautor Pau Riba ha anunciat que té un càncer de pàncrees que "no pot ser extirpat". En el missatge publicat a Facebook, Riba explica que fa sis mesos que pateix dolor i, després d'un temps amb un diagnòstic erroni, el mes d'octubre li van detectar la malaltia i va ser hospitalitzat.

L'artista s'està sotmetent a un tractament de quimioteràpia, que combina amb un tractament d'hipertèrmia i vitamina C en dosis altes a l'Institut Khuab. Tant ell com el seu entorn, apunta, se senten "ben esperançats".

"Ja m'aneu comentant que em veieu molt prim, per més que menjo tot seguint escrupuloses pautes dietètiques, però perdo un parell de quilos setmanals"

En el text, Riba agraeix totes les ajudes rebudes aquests últims mesos.


Nascut a Palma el 7 d'agost del 1948, Pau Riba és un dels noms més importants de la música catalana de la segona meitat del segle XX ençà.

Va començar la carrera musical a mitjans de la dècada dels anys 60, en el marc del moviment hippie i la contracultura. La seva obra més destacada és el doble disc "Dioptria", publicat el 1969, escollit el millor disc de rock de la història de la música en català per la revista Enderrock.

Artista "total", a banda de la faceta de músic, Riba ha escrit diversos llibres, tant de narrativa com de poesia i assaig. L'última obra publicada, aquest mateix 2021, és "Història de l'univers", que va comentar en una entrevista al "Més 324" el mes de febrer:

 

ARXIVAT A:
Càncer
Anar al contingut