Pau Gasol apadrina el 3r calendari solidari dels bombers catalans. (Foto:Bombers amb causa)
Pau Gasol apadrina el 3r calendari solidari dels bombers catalans. (Foto: Bombers amb causa)
Barcelona

Pau Gasol apadrina el calendari solidari dels bombers catalans

Pau Gasol apadrina el tercer calendari solidari dels Bombers de la Generalitat. Els beneficis aniran destinats als projectes d'investigació mèdica infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El consell d'Interior, Ramon Espadaler, ha felicitat els bombers voluntaris per la seva iniciativa i ha destacat que si això són "idees de bomber" que en vinguin moltes més.

RedaccióActualitzat

Pau Gasol apadrina el tercer calendari solidari dels bombers catalans. El jugador de Los Angeles Lakers Pau Gasol ha apadrinat aquest projecte que destina els beneficis a projectes d'investigació mèdica infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

La iniciativa d'editar el calendari solidari "Bombers amb causa" va sorgir fa tres anys per part de tres bombers voluntaris de la Generalitat, molt vinculats per motius personals a aquest centre mèdic.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha destacat avui, durant la presentació en públic d'aquest calendari, que "en temps de crisi com els actuals s'ha demostrat que els indicadors que pugen no són els de la delinqüència, sinó els de la solidaritat."

Espadaler ha agraït al jugador de Los Angeles Lakers Pau Gasol que s'hagi ofert a apadrinar aquest projecte en l'edició de 2014, perquè va ser el mateix jugador, segons ha explicat, qui els va proposar col·laborar perquè també ajuda en campanyes solidàries amb els bombers de Nova York.

El conseller també ha felicitat els bombers voluntaris la seva iniciativa amb aquest calendari solidari: "Si el que es coneix com a 'idees de bomber' són aquest tipus de coses, que en vinguin moltes més, perquè ens fan més forts com a país, millor vertebrats i molt més solidaris", ha afegit.

El calendari es ven, per deu euros, a les llibreries Abacus i als parcs dels bombers de Catalunya. En l'edició de l'any passat es van recaptar 42.000 euros.

En l'edició d'aquest any, les fotografies reprodueixen tasques habituals en la feina de bomber on apareixen acompanyats de nens que han tingut relació amb l'hospital. 

Gràcies als fons obtinguts en les dues primeres edicions, s'ha pogut concedir una beca a la doctora Isabel Iglesias, adjunta del Servei de Neonatologia del Sant Joan de Déu, especialitzada en l'atenció a nadons prematurs.

A la presentació en públic d'aquest calendari, hi han assistit, entre d'altres, el director general de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, la investigadora Isabel Iglesias i el president de la Cooperativa Abacus, Narcís Castanyer.

Anar al contingut