Guillem Vives, defensat per Higgins davant l'atenta mirada de Mirotic (EFE/Carlos Diaz)

Patacada del Barça a la Copa (78-82)

El vigent campió juga un fluix partit ofensiu i s'estavella amb el triple contra un completíssim València

Xevi BardoletActualitzat

La bona posada en escena del Barça, amb tres triples de Víctor Claver, no ha tingut continuïtat amb l'entrada dels jugadors de refresc. Tot el contrari. Homes com Brandon Davies han començat absolutament ofuscats i el que és pitjor, els de Pesic han descuidat durant una estona la defensa. Atenció perquè s'ha passat del 18 a 12 per als blaugrana al 18-32 després d'un increïble parcial de 20 a 0 per als taronja. L'equip de Ponsarnau, el que més punts aporta en l'ACB dels jugadors de banqueta, veia el cèrcol enorme. I el Barça s'ha trobat ben aviat amb la primera situació perillosa de la Copa. Un equip que, això sí, ha vist de seguida per on hi havia les fuites i s'ha posat a defensar al millor nivell. El retorn d'homes com Delaney, Claver o Mirotic ha permès recuperar l'atac, sobretot el triple, i, aquesta vegada, el parcial ha estat molt blaugrana. Només un triple de Doornekamp en l'última acció del primer temps ha permès als taronja marxar amb avantatge, 38-41.

Mirotic ha engegat a tot drap el tercer quart davant de la impotència del senegalès Ndour, l'home assignat per defensar-lo. Però la resposta d'un altre montenegrí, el capità taronja Dubljevic, ha estat impressionant. I mentre que el Barça ha depès excessivament de Mirotic -25 punts-, Ponsarnau trobava més peces, com el pivot Tobey, fantàstic en el rebot ofensiu. La segona situació crítica de la Copa ha arribat amb el 52-64 abans d'afrontar l'últim quart. I aquesta vegada no hi ha hagut remuntada. Perquè amb Mirotic i bons moments de Delaney i Claver, no n'hi ha hagut prou per superar un compacte rival que ja venia avisant les últimes setmanes. No ha faltat emoció perquè el València s'ha complicat la vida concedint molts rebots i cometent un absurda antiesportiva en l'últim minut. Els fantasmes d'una cinquena derrota valencianista aquesta temporada contra els de Pesic han estat presents. Però els de Ponsarnau  han estat justos vencedors davant d'un Barça amb pocs arguments ofensius i que ho ha volgut resoldre tot a cop de triple.