La borsa de Madrid (EFE/ Altea Tejido Sánchez)

Patacada de la banca a la borsa arran de l'anunci de Sánchez d'un impost excepcional

De seguida que s'ha sabut la notícia tots els bancs han començat a enfonsar-se

RedaccióActualitzat

L'anunci de Pedro Sánchez d'un nou impost a la banca ha tingut un efecte directe sobre les mateixes entitats a la borsa. Tots els bancs han vist com el seu valor de sobte s'enfonsava entre un 5% i un 8%.

Caixabank ha acabat sent l'entitat més perjudicada, amb un 8,63% de pèrdues al tancament; l'ha seguit el Banc Sabadell, amb un 7,44%; Bankinter, un 5,08%; el BBVA, un 3,77%, i el Santander, un 3,65%.

El nou impost "excepcional" anunciat per Sánchez estarà en vigor durant dos anys, i segons ha assegurat el president espanyol durant el debat de política general, recaptarà 3.000 milions en total. Sánchez ho ha justificat perquè les entitats bancàries "ja s'estan beneficiant dels tipus d'interès alts".

La caiguda al sector bancari ha perjudicat l'Ibex, que finalment ha tancat amb pèrdues del 0,62%. Això sí, tot i que en algun moment ha perdut la cota dels 8.000 punts, finalment ha tancat amb 8.014.

Per la seva banda, les energètiques, que també hauran d'assumir un nou impost, no estan patint tant a borsa per l'anunci, perquè ja el donaven per descomptat fa mesos. Tot i això, Repsol ha tingut la tercera pitjor caiguda de l'Ibex, amb un 5,73%.

En aquest cas, té la intenció de gravar els "beneficis extraordinaris obtinguts el 2022 i 2023" i s'estima que recaptarà 2.000 milions cada any. 

 

Anar al contingut